Sanitat administrarà més de 290.000 vacunes contra la Covid al grup de 12 a 19 anys

En total s’administraran mig milió de dosis, la segona xifra més elevada de tota la campanya de vacunació 

Un adolescent espera en una sala del punt de vacunació de Xátiva, situat en la Llar dels Jubilats
Un adolescent espera en una sala del punt de vacunació de Xàtiva / Europa Press

Aquesta setmana la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst administrar 500.665 dosis de la vacuna contra la Covid-19, la segona xifra més elevada de tota la campanya de vacunació a la Comunitat Valenciana. D’aquestes, 291.989 injeccions es destinaran a adolescents i joves d’entre 12 i 19 anys, el que suposa un 58% del total. 

Els centres de vacunació amb grups d’edat més reduïts i en què el procés d’immunització està més avançat, que ja van començar la setmana passada a inocular dosis als joves d’entre 16 i 19 anys, continuaran amb la franja dels 12 als 15 durant els pròxims dies.

L’objectiu de Sanitat és començar el nou curs escolar amb l’alumnat major de 12 anys amb almenys una dosi, com marca l'estratègia nacional de vacunació. 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar en la roda de premsa posterior al consell interterritorial de Salut d'aquest dissabte que la Comunitat Valenciana aconseguirà la immunitat el 9 d'octubre, amb el 90% de la població major de dotze anys amb la pauta completa. La fita es tractarà d'aconseguir amb 1.300.000 dosis que s'administraran durant les pròximes tres setmanes.

També et pot interessar

stats