Tot l'alumnat major de 12 anys iniciarà el curs amb almenys una dosi

La pròxima setmana començaran a vacunar-se els adolescents de 18, 17 i 16 anys

Vacunació a un xiquet de 12 anys a Barcelona aquesta setmana
Vacunació a un xiquet de 12 anys a Barcelona aquesta setmana / Reuters

Tot l'alumnat major de 12 anys (inclosos) començarà el curs escolar amb, almenys, una dosi administrada. Així ho han anunciat la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, després de reunir-se aquest dijous per tal de programar el calendari de vacunació de la població més jove (l'administració a menors de 12 anys encara no ha sigut aprovada).

La setmana vinent començaran a vacunar-se els adolescents de 18, 17 i 16 anys, que corresponen als cursos de batxillerat, formació professional i 4t de l'ESO. Aquest nou termini representa un avançament de més de dues setmanes respecte al calendari inicialment previst.

Els menors de 16, acompanyats pels pares

Les dues setmanes següents serà el torn del grup d'edat de 12 a 15 anys (la resta de cursos de l'ESO), que ja hauran rebut la primera dosi abans del 8 de setembre, data prevista per a l'inici de les classes.

Ana Barceló ha recordat que hi ha la possibilitat de comunicar a la Conselleria de Sanitat Universal les dates en què les persones susceptibles de ser citades estaran de vacances i no podran per això acudir a vacunar-se. Per això, la consellera ha sol·licitat la col·laboració de la ciutadania perquè es trasllade aquesta informació a través del SMS que s'enviarà a totes aquestes persones o del web gva.san, de manera que es puga assegurar al màxim l'assistència a les cites per a vacunar-se i agilitar així el procés.

Ana Barceló també ha recordat que la immunització d'aquests grups d'edat tindrà lloc en els punts de vacunació desplegats en tot el territori, i que, d'acord amb la normativa legal vigent, els menors de 16 anys hauran d'acudir o acompanyats o amb una autorització dels pares o tutors.

D'altra banda, el conseller d'Educació ha mostrat la seua satisfacció per començar les classes amb la població escolar vacunada i ha destacat que aquest inici de curs serà encara més segur que l'anterior en començar amb tot el professorat vacunat així com amb, almenys, la primera dosi en l'alumnat de formació professional, batxillerat i educació secundària.

També et pot interessar

stats