Sanitat cita més de 160.000 adolescents per a vacunar-se aquesta setmana

Als centres de vacunació en què la campanya està més avançada començarà la immunització d'adolescents de 14 i 15 anys

Un jove es vacuna contra la Covid-19
Un jove es vacuna contra la Covid-19 / Efe

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha citat aquesta setmana 163.870 joves i adolescents de 16 a 19 anys per a vacunar-se contra la Covid-19. Als centres de vacunació en què els grups d'edat són més reduïts i el procés està més avançat es vacunarà també persones de 14 i 15 anys. A partit d'aquest dilluns es preveu administrar en total 378.382 dosis de la vacuna contra la Covid-19 i, d'aquestes, el 67% es destinarà a persones de 16 a 39 anys.

El gruix de les vacunes d'aquesta setmana, un total de 309.423 dosis, és de Pfizer. 84.369 vacunes d'aquest laboratori s'empraran per a les persones que no van poder vacunar-se per tindre una infecció activa, per a nous ingressos en residències sociosanitàries, professionals que s'incorporen aquest estiu al sistema sanitari, així com per a segones dosis, per a la repesca de persones que estan pendents d'immunització malgrat pertànyer a franges d'edat ja tancades i per a persones amb condicions de salut considerades d'alt risc.

De la vacuna de Moderna s'inocularan 63.974 dosis, quasi totes a persones de 16 a 49 anys. La resta seran per a professionals que s'incorporen al sistema sanitari, persones amb condicions d'alt risc, repesques i segones dosis de 30 a 49 anys.

Amb les 4.470 dosis d'AstraZeneca d'aquesta setmana es continuarà vacunant els majors de 60 anys que tenen pendent la segona dosi. Quant a les vacunes de Janssen, es punxaran 515 monodosis a persones de cohorts tancades i als qui han de fer viatges internacionals.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha remarcat que "en aquest esprint final, no hem de cedir al cansament ni confiar-nos a veure prop la línia de meta". Per això, ha afegit Barceló, s'està "accelerant" la vacunació de joves i adolescents.

La titular de Sanitat ha detallat que, si els menors no han complit els 16 anys, tenen dues opcions: anar amb els seus pares o mares i els seus tutors o tutores, o acudir a soles, però amb l'autorització per a vacunar-se firmada que els arribarà amb la cita i que també es poden descarregar en el web de la Conselleria. Les persones majors de 16 anys poden vacunar-se sense acompanyant.

Problemes a l’hora d'ajornar cites

Joves i adolescents citats per a vacunar-se per la Conselleria de Sanitat Universal han reportat un problema tècnic en el sistema. Molts han rebut un missatge de text en què se’ls demana que acudisquen al centre de vacunació en dates que havien marcat com a període de vacances i que havien comunicat a la Conselleria per tal de sol·licitar un canvi de dates. 

Un dels missatges de citació enviat a un adolescent
Un dels missatges de citació enviat a un adolescent / À Punt NTC

Ara, la pàgina web habilitada per la Generalitat no permet seleccionar com a dates per a no ser citat les d'aquesta setmana. Davant d'aquesta situació, aquestes persones han de reorganitzar les seues vacances per a rebre la vacuna o no acudir a la cita notificada per Sanitat. 

Aquest dijous, Ana Barceló recordava la possibilitat de comunicar a la Conselleria de Sanitat Universal les dates en què les persones susceptibles de ser citades estarien de vacances i no podrien acudir a vacunar-se. La consellera va sol·licitar la col·laboració de la ciutadania perquè es traslladara aquesta informació a través de l'SMS que s'ha enviat a totes aquestes persones o del web gva.san per a assegurar al màxim l'assistència a les cites per a vacunar-se i agilitzar així el procés.

També et pot interessar

stats