Sánchez anuncia 100 milions addicionals per a pal·liar la pujada de la llum

El Consell de Ministres d'aquest dimarts també té previst aprovar "la primera llei d'habitatge de la història de la democràcia"

Intervenció de Pedro Sánchez al 13é Congrés del PSOE d'Extremadura
Intervenció de Pedro Sánchez en el 13é Congrés del PSOE d'Extremadura / PSOE de Extremadura (@psoeex)

El govern central prendrà noves mesures per a pal·liar l'impacte del preu de la llum en les famílies i empreses més afectades. Una escalada que dia rere dia trenca rècords i que ha convertit aquest diumenge en el més car de la història per tercera setmana consecutiva.

El cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el Consell de Ministres d'aquest dimarts aprovarà un decret llei amb el qual es destinaran 100 milions d'euros addicionals a ajudar 1,2 milions de llars vulnerables i protegir les indústries i les empreses davant de l'alça dels preus de l'energia, ara que s'acosta l'hivern.

Una iniciativa sobre la qual Sánchez ha dit que, a pesar que Europa té "els seus temps" per a prendre mesures, el govern passa a l'acció aprovant aquest reial decret llei que incidirà en la "defensa del consumidor, de la indústria i la empresa i de la transparència".

El president també ha anunciat que en aquest mateix Consell s'aprovarà "la primera llei d'habitatge de la història de la democràcia", que farà que "un dret que està en la Constitució es convertisca en un vertader dret".

Així ho ha explicat hui a Mèrida durant la intervenció en el 13é Congrés Regional del PSOE d'Extremadura, que ha reelegit Guillermo Fernández Vara com a líder dels socialistes extremenys i la nova comissió executiva amb el 99,01 per cent dels vots.

També et pot interessar

stats