La llum marca el diumenge més car de la història per tercera setmana consecutiva

El preu de l'electricitat puja fins als 213,29 euros el MWh, un 1,75% més que el diumenge passat

Un home apaga un comptador de llum
Una pesona apaga un comptador de llum

El preu mitjà diari de l'electricitat en el mercat majorista continua pujant per tercer diumenge consecutiu. Respecte a aquest dissabte ha augmentat un 0,98% fins a arribar als 213,29 euros el megawatt hora (MWh), marcant el diumenge més car de la història.

Respecte al passat diumenge, en el qual la llum se situava en 209,63 euros, la pujada és de l'1,75%, segons les dades de l'operador de mercat elèctric OMIE.

El preu més alt d'aquest diumenge es donarà entre les 20:00 i les 21:00 hores, quan arribarà fins els 271,80 euros/MWh, mentre que el més baix es registrarà entre les 16:00 i les 17:00 hores, amb 174,93 euros/MWh.

L'alt preu de la llum ja s'està traslladant a altres productes industrials, provocant fins i tot la reducció de l'activitat per part d'algunes companyies, com ja ha passat a la Xina, així com a productes tan bàsics com el pa, que ha arribat a pujar fins a 10 cèntims la barra.

Aquesta conjuntura ha generat una espiral inflacionista que podria portar els principals bancs centrals del món a revisar el seu calendari per a la pujada dels tipus d'interés i anticipar-ho, amb el consegüent efecte que això produeix en les empreses i economies domèstiques com l'encariment del deute o de les hipoteques.

L'última mesura del govern estatal és l'aprovació de 100 milions d'euros per a pal·liar l'impacte de l'escalada del preu de la llum en les famílies i empreses més afectades.

També et pot interessar

stats