Com afectarà la crisi xinesa a l’economia global?

L’impacte serà inevitable i afectarà sobretot les empreses que depenen de matèries primeres que venen d’Àsia

La frenada de l'economia xinesa i la crisi del transport mundial poden tindre efectes a nivell global / À Punt NTC
Salud Pedrós
José Carreño
19 d'octubre 2021 - 16:57

La frenada de l'economia xinesa impactarà inevitablement en l'economia global. De fet, els comerços ja adverteixen que, de cara al Black Friday i la campanya de Nadal alguns productes podrien arribar amb retard i amb preus més cars.

Malgrat això, les empreses de la gran distribució asseguren que no tindran problemes perquè fa mesos que estan comprant productes i els magatzems estan plens, assegura el portaveu de l’Associació Nacional Grans d'Empreses de Distribució (Anged), Joaquín Cerveró.

En tot cas, explica a À Punt Notícies que podria haver-hi escassetat d’algun producte molt concret, sobretot de l’àmbit tecnològic, però no una manca generalitzada de productes. Per això confien a tindre una molt bona campanya de Nadal, però, com sempre, recomanen no esperar a última hora per a adquirir els productes desitjats. 

Pel que fa a les les empreses que necessiten les matèries primeres d'Àsia per a fabricar els seus productes, la qüestió es complica una mica més. José Vicente Morata, president de la Cambra de Comerç, explica que les matèries primeres o productes que venen d’Àsia ho fan amb contractes de sis mesos o un any i, amb terminis tan llargs, les empreses o no poden repercutir costos, o han de deixar de vendre perquè aquests són massa elevats. A més, aquest problema afecta tots els sectors. 

Com a solució, les empreses han començat a buscar alternatives a aquests materials en altres mercats i treballant per a relocalitzar la producció.

També et pot interessar

stats