Art urbà per a denunciar la pujada del preu de la llum

StoolStreetArt i Abraham Calero posen de manifest la preocupació de la ciutadania per l'ascens de la factura de la llum mitjançant una instal·lació artística

Imatge de la instal·lació artística, situada a l'horta de Campanar (València)
Imatge de la instal·lació artística, situada a l'horta de Campanar (València) / Abraham Calero i StoolStreetArt

Una enorme fletxa rosa s'alça des de fa uns dies en l'horta de Campanar (València) per a denunciar el desorbitat augment del preu de l'electricitat. Es tracta d'una gegantesca intervenció artística realitzada pel col·lectiu artístic valencià StoolStreetArt juntament amb l'artista madrileny Abraham Calero.

La seua intenció és fer-se ressò de la gran preocupació i malestar amb què la ciutadania segueix des de fa mesos la pujada del preu de la llum, que sembla imparable i que aquest dilluns va tornar a arribar a un nou rècord històric, en situar-se en 227,45 euros/MWh.

Imatge de la instal·lació artística que denuncia la pujada del preu de la llum, situada a l'horta de Campanar (València)
Imatge de la instal·lació artística que denuncia la pujada del preu de la llum, situada a l'horta de Campanar (València) / StoolStreetArt i Abraham Calero

La instal·lació aprofita una antiga torre d'alta tensió per a mostrar l'evolució de la factura mensual d'electricitat (PVPC) el 2021, segons els valors aportats per l'OCU al febrer (55€), l'abril (70€) i al setembre (87€). El mes de desembre és un espai buit que convida qui la visite a preguntar-se fins on pot arribar a pujar el preu de la llum.

El seu objectiu és subratllar la necessitat de prendre mesures perquè aquesta pujada no afecte les famílies amb menys ingressos, ja que durant el 2020 el risc de pobresa a Espanya va pujar fins a afectar el 21% de la població (9,9 milions de persones).

Imatge de la instal·lació artística que denuncia la pujada del preu de la llum, situada a l'horta de Campanar
Imatge de la instal·lació artística que denuncia la pujada del preu de la llum, situada a l'horta de Campanar / StoolStreetArt i Abraham Calero

La gegantesca infografia es troba al camí de la partida de Dalt, a tan sols un quilòmetre del parc de bombers de Campanar, i pot visitar-se a peu fàcilment.

Els artistes han manifestat, a través d'una nota de premsa, el seu agraïment per les nombroses mostres d'afecte i ànim rebudes durant la instal·lació de la peça per part de passejants i el veïnat de València i Mislata.

També et pot interessar

stats