El preu de la llum es dispara als 227 euros en el dilluns més car de la història

Aquesta xifra no supera el rècord absolut de 288,53 euros que es va marcar el passat 7 d'octubre

Imatge d'arxiu d'una factura del consum de llum, que continua pujant de forma històrica
Imatge d'arxiu d'una factura del consum d'electricitat / Eduardo Parra / Europa Press
18 d'octubre 2021 - 06:30

El preu de l’electricitat en el mercat majorista s’ha tornat a disparar aquest dilluns després de les baixades registrades durant el cap de setmana, fins arribar als 227,45 euros el megavat hora (MWh). En concret, el preu ha pujat un 8,5% respecte al diumenge, i ha marcat el dilluns més car des que hi ha registres, segons les dades de l'operador de mercat elèctric designat (OMIE). Tot i així, aquesta xifra no supera el rècord absolut de 288,53 euros que es van arribar a marcar el passat 7 d'octubre.

Dilluns de la setmana passada el preu de l’electricitat en el mercat espanyol estava en 184 euros, un 23% per sota de la xifra actual. Comparant-lo amb la tendència de fa un any, el preu de l'electricitat s’ha multiplicat quasi per sis.

El preu més alt del dia arribarà entre les 20:00 i les 21:00 hores, quan fregarà un màxim històric de 280 euros, mentre que el punt més baix es registrarà entre les 13:00 i les 14.00 hores, quan costarà 193 euros.

Si es manté aquesta tendència, l'usuari mitjà pagaria 135,57 euros de factura, un 109,8% per damunt dels 64,61 euros de fa un any, segons l'anàlisi sobre l'evolució de la tarifa semiregulada del preu voluntari per al xicotet consumidor (PVPC) realitzat per Facua-Consumidors en Acció.

Facua ha acusat el govern estatal que les noves mesures adoptades pel govern s'han mostrat "absolutament insuficients" i considera que només estan provocant "un lleu fre a la brutal pujada tarifària".

També et pot interessar

stats