El preu de la llum puja aquest dilluns un 5%, fins a 184 euros

La factura s’ha multiplicat quasi per sis comparada amb la de 2020 

Una factura del consum de llum, a 10 de setembre de 2021
Una factura de la llum del 10 de setembre de 2021 / EuropaPress

El preu mitjà diari de l'electricitat en el mercat majorista torna a pujar aquest dilluns fins als 184,48 euros per megavat hora (MWh), un 5% més que aquest diumenge, que ha sigut el més car de la història, segons els registres de l’Operador del Mercat Ibèric de l'Electricitat (OMIE).

Malgrat aquest increment, el preu previst és lleugerament inferior al de fa una setmana, quan l'electricitat estava en 186,46 €/MWh. Comparant-lo amb el de fa un any, el preu de l'electricitat s’ha multiplicat quasi per sis.

La xifra més alta es donarà entre les 20:00 i les 21:00 hores del dilluns, quan arribarà fins als 241,27 €/MWh, mentre que el preu més baix es registrarà entre les 2 i les 3 de la matinada, amb 125 euros.

Aquesta variació de preus tan acusada repercuteix directament en la tarifa regulada, a la qual estan acollits quasi 11 milions de consumidors a Espanya, i serveix de referència per als altres 17 milions que contracten el seu subministrament en el mercat lliure. L'escalada de preus afecta gran part d'Europa per l'encariment del gas en els mercats internacionals, que marquen el preu del mercat en la majoria de les hores, així com al repunt dels drets d'emissió de diòxid de carboni (CO₂).

També et pot interessar

stats