La preu de la llum torna a batre el rècord de diumenge més car de la història

Encara que el preu de l'electricitat baixa hui un 7,62% respecte d'ahir, aquest serà el diumenge més car des que hi ha registres per segona setmana consecutiva

El preu de la llum puja imparable
El preu de la llum puja de manera imparable / EuropaPress

El preu mitjà diari de l'electricitat en el mercat majorista baixarà aquest diumenge un 7,62% respecte al dissabte, fins als 209,63 euros per megavat hora (MWh), però suposarà el diumenge més car de la història després de superar l'anterior rècord de la setmana passada.

En comparació amb el diumenge passat, en el qual la llum se situava en 175,64 euros, la pujada és del 19,35%. Si es compara amb el mateix dia de fa un any, l'alça ascendeix al 394%, és a dir, quasi més de quatre vegades superior.

El preu més alt d'aquest diumenge es donarà entre les 20:00 i les 21:00 hores, quan arribarà als 270 euros/MWh, mentre que el més baix es registrarà entre les 16:00 hores i les 17:00 amb 183,84 euros/MWh.

També aquest divendres va ser el més car de la història, encara que ja fa més d'una setmana que no es registra un nou rècord absolut capaç de polvoritzar els 288,53 euros que es van arribar a marcar el passat 7 d'octubre.

Ja comença a ser habitual que el preu mitjà de l’electricitat baixe els caps de setmana en comparació al que costa entre dilluns i dijous. No obstant això, encara que siga més econòmic, el preu de divendres a diumenge puja cada setmana respecte a l’anterior.

Entre les mesures que ha adoptat el govern espanyol per a fer front a les pujades es troba la reducció de l'IVA al 10%, la suspensió de l’impost del 7% a la generació elèctrica o la contribució esperada de 2.600 milions d'euros per part de les elèctriques procedent dels denominats "beneficis caiguts del cel".

No obstant això, Facua ha advertit que les mesures s’han mostrat "absolutament insuficients" i considera que només estan provocant "un lleu fre a la brutal pujada tarifària".

També et pot interessar

stats