La salut mental de les persones trans o el discurs LGTBIfòbic, a debat en la II Conferència Prisma

Sota el lema "Veus resilients per a temps difícils", s'abordarà l'impacte dels videojocs en línia en els adolescents trans i la intel·ligència artificial, entre altres temes

Mural a Sueca per a visibilitzar els drets trans
Mural a Sueca per a visibilitzar els drets trans / @AjuntamentSueca

La intel·ligència artificial, la salut mental de les persones trans o el discurs LGTBIfòbic són alguns dels temes que s'abordaran enguany en la II Conferència Prisma, organitzada per l'Associació per a la Diversitat Afectivosexual i de Gènere en Ciència, Tecnologia i Innovació que comença aquest dilluns a la Universitat de València.

Sota el lema "Veus resilients per a temps difícils", el cicle de conferències oferirà seminaris i taules redones al voltant de discriminació LGTBIQA+ en els videojocs en línia i analitzarà com aquesta violència afecta especialment les persones adolescents. A més, també s'impartira un taller sobre ciència, mitjans i estigma en els cossos amb VIH.

Com a novetat d'aquesta segona edició, l'associació per a la diversitat presentarà un estudi propi, realitzat en conjunt amb el Barcelona Supercomputing Center, que estudia l'impacte de les noves tecnologies de la salut en les persones trans. El treball de recerca té com a objectiu aconseguir l'evolució cap a una medicina de precisió més inclusiva.

Durant la conferència hi haurà també temps per analitzar la sèrie de televisió Veneno des d'una perspectiva dels estudis culturals i s'oferiran conclusions sobre la importància de la psicologia aliada amb la dissidència sexual o de gènere.

L'objectiu de Prisma és "generar un espai de coneixement multidisciplinari i una experiència compartida entre persones amb orientacions i identitats diverses", segons explica l'organització.

En la inauguració, que tindrà lloc aquest dilluns al Centre Cultural La Nau, participarà el membre de la junta directiva de Prisma Albert Barberá i donarà la benvinguda institucional als ponents la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre.

També et pot interessar

stats