S’obri el termini perquè els pobles afectats per les fortes pluges reclamen els danys

Els ajuntaments podran demanar compensacions per les infraestructures, els béns públics o les despeses extraordinàries derivades de l’episodi de precipitacions

Les pluges han deixat granís en alguns punts aquest dissabte
Les fortes pluges caigudes a l'Horta van negar alguns carrers de Manises / À Punt NTC

El Consell ha acordat aquest divendres iniciar la tramitació de les ajudes als municipis afectats per l'episodi de pluges intenses de la setmana passada, que van deixar registres històrics, va negar carrers i va danyar infraestructures d’algunes poblacions de les comarques del nord i de l’Horta.

Els ajuntaments dels pobles afectats tenen trenta dies, des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, per a presentar les estimacions de danys, tant d'infraestructures com de béns públics o despeses extraordinàries en els quals hagen incorregut.

L’acord del Consell fa referència als municipis de l'Horta, el Camp de Túria, la Plana Baixa, els Ports i el Baix Maestrat, així com els que van acumular 40 litres en una hora, 72 litres en 12 hores o 115 durant tot l'episodi.

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències coordinarà les actuacions per a la concessió de subvencions entre els diferents departaments del Consell i altres administracions perquè les zones afectades tornen a la normalitat al més prompte possible.

Per a dur a terme les estimacions de danys corresponents, els municipis podran disposar del suport dels tècnics de la Generalitat.

D’altra banda, les sol·licituds presentades per les corporacions locals les avaluarà l'Oficina Única Postemergència, la qual durà a terme una estimació econòmica dels danys i l’elevarà a la comissió interdepartamental. 

També et pot interessar

stats