Borriana, Torrent, Aldaia, Manises i Riba-roja de Túria sol·licitaran la declaració de zona catastròfica després de les últimes pluges

Altres com Xert, Canet lo Roig o Nules estudien encara donar el pas davant els danys ocasionats per les tempestes

Borriana, Torrent, Aldaia, Manises i Riba-roja de Túria sol·licitaran la declaració de zona catastròfica després de les últimes pluges / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de novembre 2022 - 14:27 Actualitzat: 14 de novembre 2022 - 21:49

Borriana, Torrent, Aldaia, Manises i Riba-roja de Túria sol·licitaran la declaració de zona catastròfica després de les últimes pluges, segons han explicat aquest dilluns. Els cinc municipes sumen 200.000 habitants i tenen una superfície total de 209 quilòmetres quadrats.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ja s'ha posat en contacte amb subdelegació de govern per a sol·licitar la declaració de zona catastròfica per les conseqüències registrades després de l'episodi de pluges intenses i persistents, amb 263,8 litres per metre quadrat, i que han ocasionat danys abundants.

El temporal de pluja i la quantitat d'aigua que ha caigut en molt poc de temps ha superat la capacitat de drenatge i ha produït inundacions en habitatges en diferents zones dels poblats marítims i en nombrosos carrers amb vehicles bloquejats i solsides.

Safont ha indicat que Presidència de la Generalitat també els han sol·licitat la valoració dels danys "per a anar en la mateixa línia", i ha valorat que la Policia Local i els tècnics municipals hagen estat revisant totes les ubicacions on hi ha hagut algun problema.

Des de l'equip de govern local i els serveis tècnics municipals s'estan fent les valoracions en les infraestructures afectades com ara la Casa de Cultura, centres educatius, instal·lacions esportives, obres en marxa, infraestructures viàries, entre altres.

El resum d'actuacions realitzat per la Policia Local de Borriana de divendres a diumenge inclou el rescat de cinc persones, 23 intervencions per inundació d'immobles, vint per vies inundades, cinc per solsides, sis per caigudes d'arbres i catorze per vent. També va obligar al tancament de deu camins.

També els ajuntaments de Torrent (Horta), Manises, Aldaia i Riba-roja de Túria (Camp de Túria) han anuncia aquest dilluns els tràmits per a sol·licitar la declaració de zona catastròfica pels danys patits durant l'últim episodi de pluges.

Cartell amb informació ciutadana davant la DANA
Cartell amb informació ciutadana davant la DANA / Ajuntament de Manises

A Torrent, la pluja va provocar danys en vies públiques i en edificis i instal·lacions municipals, així com en cases particulars, segons ha explicat el portaveu de l'equip de govern, Andrés Campos, que ha afegit que, afortunadamente, no s'han registrat danys personals.

Per la seua banda, a Riba-Roja de Túria la pluja de caràcter torrencial ha afectat prop de 300 habitatges amb danys de diferent consideració i uns 35 camins van quedar temporalment instransitables després de l'arrossegament de terra provocat per l'aigua.

Xert ho valora

Altres municipis analitzen la situació. L'alcaldessa de Xert (Baix Maestrat), Susana Sanz, ha explicat aquest dilluns que estudia sol·licitar la declaració de zona catastròfica per al municipi del Baix Maestrat després que divendres i dissabte s'acumularen prop de 400 litres per metre quadrat en menys de 48 hores.

També Nules (Plana Baixa) i Canet lo Roig (Baix Maestrat) estudia sol·licitar la declaració de zona catastròfica.

Els municipis que estudien aquesta mesura sumen 15.000 habitants i uns 200 quilòmetres de termes municipals.

També et pot interessar

stats