La Generalitat decreta la fi de l'emergència per les pluges

La DANA ja ha passat i ara comencen les tasques per a refer-se dels nombrosos desperfectes que ha ocasionat

Molts baixos han quedat inundats per les pluges / À Punt NTC

La Generalitat ha decretat aquest diumenge la fi de l'episodi d'emergència pel temporal de pluges, que ha afectat amb especial intensitat les comarques de l'Horta Sud, el Camp de Túria, la Plana Baixa i el Baix Maestrat.

En aquests moments només una carretera continua tallada, la CV-130 al pas pel municipi de Sant Mateu (Baix Maestrat), mentre que la circulació per la CV-372 i la CV-375, les dues als voltants de la Pobla de Vallbona, tenen la circulació condicionada.

A Riba-roja de Túria el veïnat va veure com les portes dels domicilis quedaven destrossades i els cotxes suraven pels carrers inundats. Ara les tasques de neteja es concentren a la vora del barranc i als caminals i les vies de comunicació. També a l’Auditori, que ha sigut una més de les instal·lacions danyades pels 220 litres per metre quadrat que han caigut al municipi en només dos dies.

Tanmateix, els Bombers del Consorci Provincial de València no han rebut més incidències i han acabat tots els serveis relacionats amb la tempesta.

D’altra banda, a la Plana Baixa continuen retirant aigua a Borriana i Moncofa, i rescatant animals a Nules. Canet lo Roig ja estudia sol·licitar la declaració de zona catastròfica pels greus desperfectes que han provocat les precipitacions, que han desbordat barrancs i fins i tot del riu Cervol a Vinaròs. Carreteres a Tirig, a l'Alt Maestrat, han quedat intransitables i l’aigua ha desbocat carrers a Xert.

El temporal de pluges acaba amb més de 140 intervencions i més d'una trentena de rescats pels bombers del Consorci de Castelló. L'últim ha sigut aquesta nit a Benicarló, quan han salvat un home que intentava travessar la rambla de Cervera en plena crescuda.

També et pot interessar

stats