L'oratge marcarà el futur de les assegurances

No es descarta que pugen les primes pels episodis meteorològics extrems, cada vegada més freqüents 

Les pluges torrencials podrien elevar el preu de les pòlisses / À Punt NTC

Que els episodis de pluja torrencial, temporals violents, etc. són cada vegada més habituals al nostre territori és una evidència. A més danys materials, creixen els costos per a les asseguradores i per això no es descarta que en un futur no massa llunyà pugen les primes. 

Sense anar massa lluny, el cap de setmana la pluja torrencial causava nombrosos danys de nord a sud del territori valencià. És l'últim episodi d'una tendència que va en augment els últims anys. “És inevitable que cada vegada es produïsquen més pèrdues, humanes i també econòmiques, desgraciadament”, assegura el delegat d’AEMET a Navarra, Peyo Oria.  

Dissabte es batia un rècord de pluja en una hora a l'Aeroport de Manises, amb 66 litres per metre quadrat en només una hora. Aquest registre supera de sobra els quaranta litres per metre quadrat que se signen amb moltes companyies per a cobrar l’assegurança.

Des del Col·legi de Mediadors i Assegurances, la portaveu Eva Bayarri ha afirmat que ara com ara no es contempla pujar aquest llindar. “Seria per a futur en pòlisses noves”, apunta. 

Passa el mateix amb les primes que pujarien si augmenta la sinistralitat. La llei els ho exigeix per a no treballar a pèrdues i poder donar cobertura de les assegurances tan necessàries. De qualsevol manera les claus sobre el futur de les assegurances, vindran marcades per l'oratge.

També et pot interessar

stats