S'amplia a agost el termini per a demanar ajudes al lloguer per la pandèmia

La decisió s'ha adoptat atenent l'evolució de la pandèmia i la vulnerabilitat que genere en els arrendataris d'un habitatge habitual

Un home mira pisos de lloguer en una immobiliària en una imatge d'arxiu
Un home mira pisos de lloguer en una immobiliària en una imatge d'arxiu / Efe

El govern espanyol ha acordat novament prorrogar els terminis per a sol·licitar i formalitzar els préstecs avalats per l'Estat per a fer front al lloguer de l'habitatge habitual en les llars que es troben en una situació de vulnerabilitat a causa de la pandèmia de coronavirus.

Aquesta decisió s'ha adoptat atenent l'evolució actual de la pandèmia, la vulnerabilitat que aquesta puga generar en els arrendataris d'un habitatge habitual i a la incerta projecció en els pròxims mesos, en coordinació amb la finalització de l'estat d'alarma.

En concret, el termini per a sol·licitar els préstecs avalats i subvencionats per l'Estat s'ha estés fins al 9 d'agost, una data que podrà ser prorrogada fins al 31 d'agost a proposta de la comissió de seguiment prevista en el conveni entre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i l'ICO. El termini per a formalitzar aquests préstecs s'estén fins al 9 de setembre i podrà ser prorrogat fins al 30 de setembre.

El conveni amb l'ICO desenvolupa una línia d'avals, amb cobertura de l'Estat, a fi que les entitats de crèdit puguen oferir ajudes transitòries de finançament per a fer front al lloguer d'habitatge habitual en les llars que es troben en situacions de vulnerabilitat social i econòmica a conseqüència de l'expansió de la Covid-19.

L'ajuda consisteix en l'aval i la bonificació total de despeses i interessos per al sol·licitant, que haurà de demanar-ho a l'entitat de crèdit.

També et pot interessar

stats