Obert el termini per a les ajudes al lloguer

Les subvencions, que estan dirigides a arrendataris amb pocs ingressos i menors de 35 anys, es poden sol·licitar fins al 8 de març.

Un edifici d'apartaments en una imatge d'arxiu
Un edifici d'apartaments en una imatge d'arxiu / Brandon Griggs

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha obert el termini per a la sol·licitud de les ajudes al lloguer. La convocatòria contempla dues línies de subvencions; una genèrica per a persones amb poc ingressos i una altra específica per a menors de 35 anys. El termini per a la presentació de sol·licituds s'inicia aquest dimecres i finalitzarà el 8 de març. 

El programa d'ajudes al lloguer d'habitatges es dirigeix a persones titulars d'un contracte d'arrendament que tinguen ingressos entre tres i cinc vegades inferiors a l'Iprem, l'indicador de referència per al càlcul de prestacions. Per a rebre la subvenció, que pot cobrir el 50% de lloguer en els casos més extrems, l'habitatge ha de ser la residència habitual i permanent. 

La concessió de l'ajuda prioritza la protecció a persones o famílies en risc d'exclusió social, i particularment el cas de dones amb menors a càrrec.

D'altra banda, la subvenció específica per a joves es dirigeix a persones menors de 35 anys, en el moment de presentar la sol·licitud, i pot arribar a cobrir fins al 50% de l'arrendament. No obstant això, és incompatible amb altres ajudes al lloguer. 

El Pla Estatal de Vivenda 2018-2021 destina 20 milions d'euros a la Comunitat Valenciana per les ajudes al lloguer, que cofinancen el govern espanyol i la Generalitat. En un comunicat, la Conselleria d'Habitatge ha destacat que el nombre de persones beneficiàries s'ha quintuplicat des del 2015 i ha passat de 2.400 a vora 13.700 l'any passat. 

També et pot interessar

stats