Ribó rep centenars de cartes amb les reivindicacions del veïnat de la Malva-rosa

La lluita contra el tràfic de drogues i la rehabilitació integral del barri són algunes de les peticions més repetides

Alguns dels veïns que s'han concentrat aquest dijous a les portes de l'ajuntament de València, abans de lliurar-li les cartes a Ribó
Alguns dels veïns que s'han concentrat aquest dijous a la porta de l'ajuntament de València, abans de lliurar-li les cartes a Ribó / À Punt NTC

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha rebut aquest dijous centenars de cartes del veïnat del barri de la Malva-rosa. Les missives contenen les reivindicacions dels residents d’aquest barri per a millorar l’entorn on viuen. La lluita contra el tràfic de drogues, la inseguretat ciutadana i un pla urbanístic integral per a recuperar el barri han sigut les peticions més repetides, segons han declarat els veïns.

Amb aquesta acció simbòlica, el veïnat pretén transmetre a Ribó la degradació que pateix el barri durant dècades i la falta d’accions municipals per a recuperar-lo. Demanen que s'acabe amb la compravenda de droga a la zona que, a més d’un problema de salut pública, porta emparellades altres conseqüències, com ara les baralles, els robatoris o la sensació d’inseguretat ciutadana. A això cal sumar la degradació que comporta per al barri, com ha explicat Pau Díaz, portaveu de l'associació veïnal de la Malva-rosa.

Ribó s'ha compromés a reunir-se amb ells el pròxim 3 de febrer per a conéixer de més prop les seues reivindicacions. Díaz assegura que el veïnat de la Malva-rosa se sent “abandonat per part de l’Ajuntament”. Per això han reivindicat “un barri habitable”, que passa, des del seu punt de vista, per una intervenció social, un increment dels serveis públics, com ara una biblioteca, i una solució per a posar fi al tràfic de drogues i aconseguir la rehabilitació del barri. 

També et pot interessar

stats