Reunions per a incrementar l’autoproveïment energètic de Mercavalència

L'objectiu és arribar a un 40% d'autoproveïment de llum a través de plaques solars, a més d’implantar una economia circular de gas que aprofite la calor que generen els diferents equips i màquines

Instal·lacions de Mercavalència
Instal·lacions de Mercavalència / Europa Press

Mercavalència preveu invertir dos milions d'euros per a incrementar l'autoproveïment energètic i reduir així la dependència actual de les empreses energètiques.

El regidor de Comerç i alcalde de València en funcions, Carlos Galiana, s'ha reunit aquest dijous amb el gerent de Mercavalència, Pep Yubero, amb l'objectiu de concretar el pla de transició energètica de la societat mercantil, segons ha explicat l'Ajuntament en un comunicat.

Segons Galiana, "es tracta d'una inversió molt important, que es planteja en un moment clau" perquè "l'increment dels costos per la guerra d'Ucraïna i el xantatge energètic de Putin estan disparant fins a deu vegades la factura del gas i fins a quatre la de la llum".

"Això per a Mercavalència, que consumeix molta energia, suposa anualment una càrrega difícil de suportar. Però gràcies al treball fet amb anterioritat en l'anàlisi de com millorar els temes de transició energètica per a Mercavalència, ara podem plantejar aquestes inversions concretes que solucionaran aquesta problemàtica i que, a més, acabaran amortitzant-se de forma molt ràpida", ha declarat.

L'objectiu és arribar a un 40% d'autoproveïment de llum a través de plaques solars; actualment Mercavalència obté un 13% aproximadament del seu consum per aquesta via. Per altra banda, la idea és implantar una espècie d'economia circular de gas, que aprofite la calor que generen els diferents equips i màquines en el procés mecànic.

Aquesta inversió permetrà la sostenibilitat econòmica de l'activitat de Mercavalència fins que el mercat energètic s'estabilitze de les tensions alcistes de preus. Posteriorment, podrà generar menys costos de producció millorant les ràtios de rendibilitat a mitjà termini.

També et pot interessar

stats