Requisen 29.000 plantes de marihuana, xifra rècord a la província de València

L'operació Campers de la Guàrdia Civil ja ha detingut cinc persones que operaven a Iàtova i Requena

Requisen 29.000 plantes de marihuana / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha confiscat 29.000 plantes de marihuana, que es cultivaven a Iàtova (Foia de Bunyol) i Requena (Plana d'Utiel-Requena), en el que representa la incautació més gran fins ara d'aquestes plantes a la província de València. Dins d'aquesta operació també s'han detingut cinc persones, acusades dels delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i contra el medi ambient.

L'operació Campers va començar al juny, quan la Guàrdia Civil va tindre coneixement d'una possible plantació de marihuana en un llogaret del terme de Requena. Dos dies més tard, els agents van intervindre més de 6.500 plantes de marihuana a Hortunas, en una zona de difícil accés, envoltada de males herbes i arbres, elements que en facilitaven l'ocultació.

Posteriorment, els agents de la Guàrdia Civil van descobrir una altra plantació de marihuana a Iàtova, on van confiscar 22.000 plantes de marihuana.

A més, es va registrar un habitatge a Alboraig i van requisar dos vehicles valorats en 62.000 euros, cinc mòbils, diverses plaques solars, bateries, bombes de succió, guano, 110 quilograms de cabdells de marihuana envasats i preparats per a la venda, estris i una gran quantitat de mitjans electrònics per a la cura de les plantes.

Posteriorment es va produir una nova intervenció en la pedania de Los Isidros pels mateixos delictes i es va localitzar una tercera plantació a l'aire lliure amb més de 600 plantes de marihuana, acció que va culminar amb la detenció d'un cinqué home.

Aquesta organització criminal utilitzava per a les seues plantacions uns 10.000 metres quadrats de parcel·les situades en zones allunyades dels nuclis de població i de difícil accés.

Els detinguts "no van dubtar a esbrossar la zona i talar arbres autòctons per a dur a terme els seus fins i emprar l'aigua dels rius pròxims per al reg de la plantació", segons els investigadors.

Així mateix, aquests individus havien construït campaments, pròxims a les parcel·les, per a allotjar-se; per a cuinar usaven bombones de butà en ple terreny forestal i grups electrògens que estaven enterrats en amagatalls per a evitar ser vistos des de l'aire i disminuir al mínim el soroll de motors.

Dels cinc detinguts, quatre han ingressat a la presó, i més de 29.000 plantes de marihuana han sigut intervingudes amb un pes superior a 1.300 quilograms i un valor de mercat de més de 6.600.000 euros.

Les diligències les instrueix el jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Requena, si bé l'operació continua oberta i no es descarten més detencions, han informat les mateixes fonts.

També et pot interessar

stats