La meitat dels espanyols, a favor de legalitzar la marihuana amb condicions

El 90% de la ciutadania seria favorable a autoritzar-la per a ús mèdic, segons l'últim baròmetre del Centre de Recerques Sociològiques

Plantes de marihuana, en una imatge d'arxiu
Plantes de marihuana, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Quasi la meitat de la ciutadania espanyola (49,7%) es mostra a favor que es legalitze la venda de marihuana "en alguns establiments i en determinades condicions", mentre que quatre de cada deu persones (el 40,9%) hi està en contra. Les dones són menys favorables, amb un suport del 43,6%, en comparació amb els homes, el 56,1% dels quals es mostra favorable a la legalització.

Així ho recull l'últim baròmetre del Centre de Recerques Sociològiques (CIS), a partir de 3.823 entrevistes, que es van fer entre el 5 i el 14 d'abril.

L'enquesta dedica dues preguntes a sondejar l'opinió dels espanyols sobre les condicions de legalització de la marihuana. La divisió de la població en una eventual autorització condicionada desapareix quan es pregunta si fora per a ús mèdic. El 90,1% diu estar a favor en aquest supòsit, per una minoria del 4,6% que es manifesta en contra.

Una societat preocupada pel consum d'alcohol entre els menors

L'enquesta també interroga per la preocupació general sobre el consum d'alcohol entre els menors i la valoració de la ciutadania sobre les possibles mesures per a restringir-lo. Més de la meitat (45,3%) considera que es tracta d'un problema "molt important" i el 38,2% "bastant important", enfront d'un 3,7% que li dona poca importància o gens.

Una gran majoria (84,6%) creu que les administracions públiques haurien de posar en marxa mesures per a evitar que les persones menors beguen alcohol, i només un 8,1% rebutja actuacions, en considerar que els menors "aprendran per si mateix".

Les mesures millores valorades per a evitar el consum entre els menors són fixar gens d'alcohol per a aquells que conduïsquen ciclomotors o motocicletes (71,1% de suport), prohibir beure alcohol al carrer i llocs públics (56,3%) i els botellots (57,2%), i impedir la venda ambulant d'alcohol (55,9%)

També et pot interessar

stats