Reobri el centre de salut de la Coma amb més presència policial, escorcolls als usuaris i càmeres de vigilància

L’ambulatori cobreix les baixes dels sanitaris, però no ha aconseguit trobar cap pediatra per a aquest ambulatori

 

Un agent de la policia autonòmica vigila l'accés al centre de salut de la Coma, on els controls de seguretat han provocat algunes cues aquest dilluns
Un agent de la policia autonòmica vigila l'accés al centre de salut de la Coma, on els controls de seguretat han provocat algunes cues aquest dilluns / À Punt NTC

Més presència policial de l'habitual, escorcolls, càmeres de vigilància i detectors manuals de metalls a les portes per a evitar que ningú hi entre amb objectes que puguen lesionar els professionals. Era l’escenari amb què es trobaven aquest dilluns els usuaris que acudien al centre de salut de la Coma, a Paterna, que ha reobert després de 12 dies tancat perquè tots els professionals estaven de baixa per les amenaces d'alguns pacients del centre.

Les noves mesures de seguretat, que han implementat la Conselleria de Justícia i la de Sanitat per a garantir la seguretat dels professionals sanitaris que exerceixen al centre, no han agradat a tots els usuaris que esperaven en la cua que generava el control de seguretat per a accedir a aquest ambulatori de Paterna.

Alguns retreien el temps que requeria passar tots els controls, encara que hi havia uns altres que agraïen el reforç de la vigilància i les iniciatives preventives, especialment aquells que havien viscut moments de tensió en ocasions anteriors, per la violència que manifestaven alguns pacients a l'interior del centre.

Aquest era el parer majoritari. Molts usuaris consultats per À Punt a les portes del centre asseguraven que en els últims anys s’havien vist molt perjudicats per l'actitud d'uns quants i acceptaven resignats les noves normes perquè admetien que els sanitaris continuen tenint por.

De fet, el centre ja tenia personal de seguretat, així com el suport dels agents de la policia de Paterna, però ara s'ha incorporat també la presència dels agents de la policia de la Generalitat.

Pel que fa al personal sanitari, el centre de salut de la Coma ha reobert amb la major part de la plantilla. Alguns treballadors han agafat l'alta i uns altres són noves incorporacions.

Ara bé, de moment, el que Sanitat no ha pogut aconseguir és que s’incorpore cap pediatra, com admetia Ricardo Roldán, el coordinador d’infermeria de la zona de Paterna: “Cap pediatra vol vindre, tenen por... és molt important que amb 8.000 habitants hi haja pediatria”, admetia aquest sanitari.

A partir d'ara, hi haurà presència policial al centre de salut i, a més, dos policies nacionals acompanyaran els metges a les visites domiciliares de les zones més conflictives de la Coma. 

També et pot interessar

stats