Renfe prohibeix l'accés amb patinets elèctrics a tots els trens des de dimarts

Aquesta prohibició està fonamentada per la situació de perill que generen els incendis de bateries que s'han registrat en alguns transports públics

Joves esperant l'arribada del tren en els seus patinets en una imatge d'arxiu
Joves esperant l'arribada del tren amb els seus patinets en una imatge d'arxiu / Europa Press

Renfe prohibirà a partir d'aquest dimarts l'accés de patinets elèctrics en tots els trens de viatgers. La prohibició afecta tots els regionals, rodalia, l’alta velocitat i la llarga distància (AVE, Avlo, Alvia, Avant, Euromed i Intercity).

Aquesta prohibició es fonamenta per la situació de perill que provoquen els incendis de bateries que s'han registrat en alguns transports públics (per manipulació de la bateria, desperfectes per colps, pas del temps o utilització de carregadors incompatibles).

Aquesta mesura no sols afecta els patinets elèctrics, sinó també els monocicles o qualsevol altre dispositiu de mobilitat personal elèctric o dotat de bateries, a excepció dels vehicles de persones amb mobilitat reduïda i les bicicletes elèctriques.

Renfe defensa que aquesta mesura s'ha adoptat basant-se en criteris de salut pública i de seguretat dels viatgers i és similar a altres produïdes en diferents ciutats d'Espanya i d'Europa.

Altres ciutats amb prohibicions similars

Sevilla va ser la primera ciutat, el 2021, a impedir que els viatgers entraren al metro amb els seus patinets elèctrics en l'hora punta els dies laborals.

El mes de febrer passat, Catalunya va prohibir tant l'accés als vehicles com a les mateixes infraestructures (estacions i andanes) de transport públic, després de l'explosió d'un patinet en el servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) el novembre de 2022.

Així mateix, des del passat 4 de novembre està prohibit l'accés de patinets elèctrics a les instal·lacions i vehicles del transport públic de la Comunitat de Madrid la gestió de la qual siga competència del Consorci Regional de Transports (per exemple en el metro o els autobusos).

En altres països, alguns operadors ferroviaris del Regne Unit i Irlanda, així com el metro de Londres o Hamburg, també han prohibit l'accés de patinets elèctrics als trens.

Inspeccions aleatòries

Una vegada que entre en vigor la mesura, Renfe podrà obligar un viatger a abandonar el tren si porta un objecte, equipatge o vehicle que represente un risc per a la seguretat i el bon funcionament del transport, o per a la seguretat dels altres viatgers.

En les estacions de Rodalia gestionada per Renfe s'informarà de la prohibició si es detecta a un viatger amb patinet elèctric, i igualment es podran fer inspeccions aleatòries amb interventors i agents de seguretat.

També et pot interessar

stats