Els accidents laborals en patinet i bicicleta es multipliquen per cinc a la Comunitat Valenciana

Les professions amb menors salaris, com cambrers o personal de neteja, són els que més sinistralitat registren

Imatge d'arxiu d'un patinet / À Punt NTC

El nombre d'accidents en patinet i bicicleta dins de l'àmbit laboral s’han multiplicat per cinc a la Comunitat Valenciana, un increment molt més elevat que en la resta d'Espanya. Entre els motius estan el clima, la creixent xarxa de carrils bici, que no necessiten cap permís i, sobretot, l'estalvi econòmic.

Les professions amb més accidents són els cambrers, personal de neteja i empleats en comerços. “Aquests mitjans cada vegada s’usen més per a anar al treball i per a usar-los durant la jornada laboral”, apunta José Luis Cebrián, tècnic de prevenció de riscos laborals d’Umivale-Activa. 

Crida l'atenció que un 10% d'aquests accidents es produeixen durant la jornada laboral; és a dir, que cada vegada més empreses de logística utilitzen el patinet o la bici per a fer el repartiment. Cebrián destaca la importància que les empreses comencen a formar els treballadors en seguretat amb aquests vehicles. 

Tot i això, els accidents en aquests mitjans de transport només són el 4% del total. Més de dos terços dels sinistres continuen produint-se per l'ús de cotxes i motos.

També et pot interessar

stats