Es reinicia el judici del frau del fem de Calp posposat per la pandèmia

La Fiscalia xifra en 11.983.904 euros la quantia que l’empresa adjudicatària va intentar defraudar a les arques municipals

Imatge d'arxiu del juí que investiga l'adjudicació del servei de fems d'Oriola
Imatge d'arxiu del juí que investiga l'adjudicació del servei de fem d'Oriola / Europa Press

L'Audiència d'Alacant reinicia aquest dilluns el judici sobre el frau en la contractació del servei de gestió de residus del municipi de Calp (Marina Alta), investigat en el marc del cas Brugal.

El procés es dirigeix contra l’exalcalde del municipi, Javier Morató, del Partit Popular, i dos exconsellers de Calp (Fernando Penella i Juan Roselló), així com contra dos dels seus familiars, un funcionari municipal i els empresaris Ángel Fenoll i el seu fill, Antonio Ángel, de la mercantil Colsur, que van aconseguir l'adjudicació del servei de tractament dels residus urbans l'any 1998.

La Fiscalia Anticorrupció sosté que els polítics van pactar amb Colsur el pagament de comissions a canvi de l’adjudicació del servei de gestió del fem del municipi. En concret, el llavors alcalde i els dos tinents d'alcalde presumptament es van repartir 100 milions de pessetes (600.000 euros), mentre que 20 milions (120.000 euros) es van destinar al club de futbol local, i 4 milions de pessetes (24.000 euros) a un intermediari.

La Fiscalia xifra en 11.983.904 euros la quantia que Colsur va intentar defraudar a les arques municipals i en 4.285.998 el perjudici ocasionat al consistori. Per aquest motiu, Anticorrupció sol·licita inicialment penes entre dos i catorze anys de presó per delictes continuats de suborn, prevaricació, malversació i blanqueig de capitals.

La causa va ser una de les vint peces en què es van dividir les diligències inicials, obertes a compte de la suposada adjudicació irregular de la contracta de la recollida de residus d'Oriola (Baix Segura).

El judici va quedar ajornat al gener per l'incompliment de mesures de prevenció de la Covid-19 durant el desenvolupament del juí. Així, la vista s'ha traslladat a la sala d'actes de l'edifici judicial, on està prevista la primera sessió. La resta de sessions es desenvoluparan el 19, 20, 21, 26, 27 i 28 d'octubre.

També et pot interessar

stats