Cas Brugal: continua la declaració de l'inspector de la UDEF que coordinà la investigació

Ha dit que en les punxades a Fenoll s'escolten les negociacions per a fer-se amb la recollida de fem d'Oriola durant el mandat popular.

L'inspector de la UDEF que coordinà la investigació del cas Brugal declara en el jutjat
L'inspector de la UDEF que coordinà la investigació del cas Brugal declara en el jutjat

En el juí del cas Brugal, aquest dimarts s'ha représ la declaració d'un testimoni clau, l'inspector de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal que va coordinar la investigació. S'encarregava d'organitzar, supervisar i traslladar al jutjat d'instrucció d'Oriola les investigacions de la trama de corrupció per a aconseguir les contractes de la recollida del fem.

L'agent, considerat un testimoni clau, va iniciar la declaració la setmana passada, i hui tenia previst ampliar-la. S'espera que s'allargue tota la setmana. 

Entre altres qüestions, ja havia revelat que l'empresari Ángel Fenoll, el principal acusat en la causa, disposava de gravacions de converses compromeses amb regidors del Partit Popular per a influir en les llistes electorals i aconseguir tindre interlocutors al seu favor a l'Ajuntament d'Oriola. Aquestes escoltes, algunes a regidores del PSPV, es van dur a terme, fins i tot, amb l'ajuda de detectius privats.

A la sala s'han pogut escoltar els continguts de les punxades telefòniques fetes a Fenoll i a Javier Bru, gerent de Colsur. El testimoni ha declarat que a les gravacions s'escolten les negociacions per a fer-se amb el servei de recollida de fem  durant el mandat de la popular Mónica Lorente a l'Ajuntament d'Oriola, i també de les estratègies per a aconseguir-ho. 

També et pot interessar

stats