La Fiscalia recorre al Suprem contra la sentència que absol els 34 acusats en el cas Brugal

El ministeri públic demana repetir el juí sobre les contractes irregulars del fem d'Oriola amb un altre tribunal.

Banqueta dels acusats en el juí per la peça dels fems d'Oriola
Banqueta dels acusats en el juí per la peça dels fems d'Oriola / Europa Press

La Fiscalia Anticorrupció d'Alacant ha anunciat que recorrerà davant el Tribunal Suprem contra la sentència de l'Audiència Provincial d'Alacant que absolia les 34 persones acusades per corrupció en la peça del cas Brugal relativa a l'adjudicació de la contracta del fem a Oriola.

Els dos fiscals del cas, Felipe Briones i Pablo Romero, han demanat que es repetisca el juí amb un tribunal diferent. L'Audiència d'Alacant, amb seu a Elx, va exonerar els 34 encausats després d'anul·lar les gravacions de les converses incriminatòries sobre les quals es basaven les acusacions.

Ara, la Fiscalia del Tribunal Suprem ha de decidir si presenta finalment un recurs de cassació, com demana el ministeri públic, o no. Una decisió que tindrà conseqüències importants, ja que encara queden diverses peces del cas Brugal per jutjar, entre les quals hi ha les irregularitats de pla general d'ordenació urbana (PGOU) d'Alacant. La causa va començar a jutjar-se el passat 30 de juny i hi estan acusats, entre altres, els exalcaldes populars d'Alacant Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo.

També et pot interessar

stats