Rebaixen de 25 anys a 15 la petició de pena de presó per a l'acusat de matar la seua parella a Planes

El judici queda pendent de la deliberació del jurat i de l'emissió del veredicte, que tindrà lloc previsiblement aquest dimecres

Concentració davant l'Ajuntament d'Alcoi contra aquest assassinat masclista, en una imatge d'arxiu
Concentració davant l'Ajuntament d'Alcoi contra aquest assassinat masclista, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Fiscalia i les acusacions han acordat aquest dimarts amb la defensa de l'acusat de degollar la seua parella sentimental en Planes (Comtat) pel rebaixat de 25 a 15 anys de presó les seues peticions de condemna pel delicte d'assassinat. Així s'ha posat de manifest durant la segona sessió del judici, celebrat davant un jurat popular a l'Audiència d'Alacant, en la qual s'han exposat els informes de conclusions finals. El judici queda pendent de la deliberació del jurat i de l'emissió del veredicte, que tindrà lloc previsiblement aquest dimecres.

El succés es va produir la matinada del 9 de febrer de 2019, després que el processament mantinguera una discussió amb la víctima, una dona que llavors tenia 29 anys i amb la qual tenia un bebé d'un mes i mig. Encara que al principi es va pensar que la dona s'havia suïcidat, la investigació va fer un inesperat gir al cap de 48 hores amb els resultats de l'autòpsia, que va revelar ferides "incompatibles" amb el fet que ella mateixa s'haguera llevat la vida, i es va detindre la parella de la víctima.

La fiscal del cas ha explicat que el pacte ha sigut possible després que el processament reconeguera els fets que se li imputaven i que confessara l'autoria del crim durant la seua declaració, en la primera sessió de la vista, que va tenir lloc aquest dilluns.

L'acusació pública ha assenyalat que calia introduir l'atenuant anàleg de confessió i de penediment, després d'haver assumit l'acusat l'assassinat i, al mateix temps, demanat perdó per haver negat que ell fora l'autor de la mort de la seua parella durant tota la fase d'instrucció.

Per part seua, tant l'acusació particular, exercida per la família de la víctima, com les acusacions populars, representades per l'Advocacia de la Generalitat i la de l'Estat, s'han adherit a les propostes de la Fiscalia.

En la mateixa línia s'ha expressat l'advocat defensor, qui ha sostingut que s'havia convingut aconseguir un acord, modificant la seua petició inicial de lliure absolució, després que el seu client haguera mostrat la seua intenció de reconéixer els fets i d'expressar el seu "penediment sincer".

També et pot interessar

stats