L'acusat de degollar la seua parella a Planes el 2019 assumeix el crim en el juí

Aquesta assumpció dels fets suposa un canvi en la posició mantinguda fins ara per la defensa, que n'havia sol·licitat la lliure absolució

La investigació del crim, en una imatge d'arxiu
La investigació del crim, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'acusat de colpejar i degollar la seua parella sentimental a la casa on convivien fa tres anys en una zona aïllada del terme de Planes (Comtat) ha assumit aquest dilluns l'autoria del crim en l'inici del juí que se celebra davant el tribunal del jurat a l'Audiència d'Alacant. Aquesta assumpció dels fets suposa un canvi en la posició mantinguda fins ara per la defensa, que n'havia sol·licitat la lliure absolució després de descartar que el processat haguera comés el crim.

Abans de prestar declaració, a preguntes del magistrat que presideix el juí, l'acusat ha reconegut els fets arreplegats en els escrits d'acusació de la Fiscalia (que al principi demanava 25 anys de presó), de l'acusació particular exercida per la família de la víctima i de l'acusació popular representada per l'Advocacia de la Generalitat i l'Advocacia de l'Estat.

Durant el seu testimoni, l'home ha respost a les preguntes de les acusacions i de la seua defensa per a assegurar que els fets van transcórrer com diuen i ha confessat que sí que va colpejar la seua parella amb el mànec d'una llanterna de grans dimensions, cosa que la va deixar inconscient, i que després li va clavar un ganivet de cuina al coll.

La víctima va aparéixer el 10 de febrer de 2019 degollada al seu xalet, al municipi de Planes, a la zona coneguda com a partida de la Ceba, a vora cinc quilòmetres del nucli urbà. Tenia un nadó de tres mesos i havia arribat al poble feia un any, procedent de Barcelona. 

Poc després la Guàrdia Civil va detindre la parella de la jove assassinada. El detingut havia telefonat a les 6 del matí del dissabte anterior per a informar els serveis d'emergències que s'havia despertat pel plor del bebé i que quan va anar a la planta baixa va trobar a terra el cadàver de la dona i un ganivet al costat.

Aquest dilluns, l'acusat del crim ha assegurat estar "penedit" i ha demanat "perdó a la família i a tothom". "Sempre la vaig tractar amb respecte, jo només volia ajudar-la i traure-la del món en què estava", ha dit en al·lusió a la suposada vinculació de la dona amb la realització de vídeos de contingut pornogràfic, apuntada en l'escrit del seu defensa.

En tot cas, ha afegit: "Meresc el càstig que se m'impose. M'he vist embolicat en aquesta situació i no tinc excusa".

També et pot interessar

stats