El Consell estudia reobrir els grans punts de vacunació

El president Puig ha avançat que Sanitat Universal recorrerà contra la condemna per no vacunar alhora metges de la pública i la privada

Diverses persones esperen en el vacunòdrom de la Ciutat de les Arts i les Ciències, a València
Diverses persones esperen en el vacunòdrom de la Ciutat de les Arts i les Ciències, a València / Efe

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que el Consell estudia reobrir els centres de vacunació massiva, per a generar “més seguretat i eficàcia” de cara a la inoculació de les dosis de reforç a totes les persones majors de 18 anys que s'ha provat aquesta setmana.

El cap del Consell també ha anunciat que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública recorrerà contra la condemna del jutjat contenciós administratiu número 3 d'Alacant per no vacunar alhora metges de la pública i la privada. Puig ha defensat que el protocol “pensava en l’interés general” i ha remarcat que no es va deixar de vacunar professionals de la sanitat privada.

El president Puig ha participat aquest dissabte al migdia en el tradicional homenatge a Manuel Broseta quan es compleixen 30 anys de la seua mort. Al parterre que porta el nom d’aquest polític i catedràtic assassinat per ETA, a l'avinguda de Blasco Ibáñez de València, el president i els tres germans de Broseta han dedicat unes paraules en memòria seua i han realitzat una tradicional ofrena de flors davant el monòlit alçat en el seu honor.

El cap del Consell ha qualificat l’homenatge d'“acte de justícia” que es fa cada any i que impedeix que ningú puga “canviar el relat de la història”. Puig ha remarcat que “l’esperit de Manuel Broseta representa una de les millors pàgines d’aquesta enorme terra” i que va ser una de les persones que van treballar “per la democràcia i les llibertats”. 

Pel que fa a ETA, el president ha assegurat que l’organització terrorista “va fer més contra la democràcia que contra el franquisme” i ha emfasitzat que no es pot “dignificat cap de les seues etapes”. Puig també ha recordat que Broseta va ser capdavanter en la defensa de l’autogovern valencià i dels pactes autonòmics. 

També et pot interessar

stats