Ángela Merkel, Premi de Convivència Manuel Broseta

El jurat ha reconegut “els valors humans” que la cancellera ha mostrat al llarg dels seus anys de govern 

La cancellera alemanya, Angela Merkel, durant una roda de premsa a la seu de la CDU a Berlín
La cancellera alemanya, Angela Merkel, durant una roda de premsa a la seu de la CDU a Berlín / Agències

El jurat de la trentena edició del Premi Convivència de la Fundació Professor Manuel Broseta ha decidit reconéixer enguany la cancellera ixent Ángela Merkel “pels valors humans” que ha mostrat al llarg dels seus anys de govern a Alemanya i en l'impuls del projecte europeu.

El jurat, que en aquesta ocasió està presidit per l’expresident de la Generalitat Joan Lerma, ha triat Merkel d'entre les candidatures presentades per diferents personalitats i entitats, després d'una deliberació "molt senzilla i per unanimitat”.

El Premi Convivència s'entregarà el 15 de gener, dia en què es compliran 30 anys de l'assassinat de Manuel Broseta a València per la banda terrorista ETA.

La Fundació Professor Manuel Broseta ha defensat que Merkel, “amb les llums i ombres que puga tindre el seu mandat”, representa els valors humans i de convivència. Valora també l'impuls al projecte europeu, així com el fet que es fera càrrec de persones migrants que tenien problemes als seus països.

També han subratllat l'actuació que Europa ha tingut durant la pandèmia, al conjunt de la UE i en particular el govern alemany que mantenen la possibilitat que hi haja menys desocupació que en l'última crisi.

En l'última edició, el guardó va recaure en la Unitat Militar d'Emergències per la seua vocació de servei, actitud solidària i compromís social durant la pandèmia. En ocasions anteriors han sigut premiats Rafael Nadal, el rei Felip VI, l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, Malala Yousafzai, la doctora Pilar Mateo, Felipe González, Jacques Delors, Juan Manuel Santos Calderón i Javier Solana.

També et pot interessar

stats