Robles destaca a València que “l'UME representa el millor de la societat espanyola”

La ministra de Defensa recull el Premi Convivència, que la Fundació Broseta ha concedit a aquesta unitat de l’exèrcit pel seu 15 aniversari. 

Imatge: la ministra Robles, amb el premi de la Fundació Broseta, i la resta d'autoritats en l'acte de lliurament celebrat al Palau de la Generalitat / Manuel Bruque (Efe)

“L'UME, juntament amb la resta de les forces armades, representen el millor de la societat espanyola". Eren les paraules amb què la ministra de Defensa, Margarita Robles, juntament amb el tinent general de la Unitat Militar d'Emergències (UME), Luis Martínez Meijide, rebia el Premi Convivència que la Fundació Manuel Broseta ha atorgat enguany a aquesta unitat de l’exèrcit. 

L'UME ha merescut el guardó pels seus quinze anys de trajectòria i d’ajuda en catàstrofes. Durant l’acte celebrat al Palau de la Generalitat, la ministra també s’ha referit als valors que representa el premi: “la Fundació Broseta representa convivència, tolerància i llibertat, valors essencials en una democràcia, enfront de la intolerància, la crispació i la desqualificació". "Espanya té un deute de gratitud amb les víctimes del terrorisme, que han construït una Espanya millor", ha afegit Robles. 

Així mateix, la responsable de Defensa ha assegurat, en nom de l'UME, que el premi de la Fundació Broseta era compartit amb "tots els homes i dones que lluiten contra la pandèmia en primera línia, i també amb les famílies de les persones que han mort".

La convivència no és un bé que cau del cel, sinó que cal conquistar-lo i protegir-lo. Cal recordar-ho en aquest any d'assalts a capitolis Ximo Puig - President de la Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que "la convivència no és un bé que cau del cel, sinó que cal conquistar-lo i protegir-lo. Cal recordar-ho en aquest any d'assalts a capitolis, hem de recordar-ho en aquest moment crucial per a la concòrdia. No s'ha construït mai res fèrtil a la contra, de les trinxeres només ixen ferits".

"En aquest any que tant hem perdut, ens hem retrobat amb la cura dels uns als altres, l'entrega dels servidors públics, i hem valorat la necessitat del tresor que suposa l'UME, que ha estat cada vegada que l'hem necessitada", ha afegit Puig. En aquest sentit, el cap del Consell ha recordat el suport d’aquesta unitat militar en l’incendi d’Andilla, en les inundacions del Baix Segura o en el rastreig dels contactes del virus

Vull expressar el reconeixement especial a l'UME, per la seua labor solidària, l'esforç i la constància, que s'ha guanyat el reconeixement de la societat espanyola Antonio Garamendi - President de la CEOE

A l'acte també ha assistit el president de la CEOE, Antonio Garamendi, president del jurat d'aquest guardó. En la seua intervenció, ha expressat el reconeixement a "totes les forces armades", i especialment a l'UME "per la seua labor solidària, l'esforç i la constància, que s'ha guanyat el reconeixement de la societat espanyola".

Vicente Garrido, president de la Fundació Manuel Broseta, ha ressaltat els "valors de llibertat, igualtat, justícia i pluralisme, que conflueixen en la convivència, tan necessària en els temps que corren". A més, Garrido ha afirmat que "el premi és molt merescut, quinze anys de sacrifici i entrega als espanyols en els moments més crítics ho posen de manifest". Entre aquests moments, ha recordat les nombroses inundacions, els incendis o les nevades en què han ajudat a la ciutadania.

També et pot interessar

stats