Com vam viure la notícia de l'assassinat de Manuel Broseta ara fa 32 anys?

Dos membres de la banda terrorista ETA dispararen contra el professor el 15 de gener de 1992 i així ho contàrem en la televisió pública valenciana

VÍDEO | Fa 29 anys de l'assassinat de Manuel Broseta
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de gener 2021 - 09:24 Actualitzat: 15 de gener 2024 - 07:08

"A les 10:20 del matí dos desconeguts han disparat al catedràtic Manuel Broseta". Així obria l'informatiu la periodista Xelo Miralles des del plató d'informatius de la radiotelevisió pública valenciana. Era el 15 de gener de 1992 quan el dos membres de la banda terrorista ETA assassinaren el polític i catedràtic Manuel Broseta al campus de l’avinguda de Blasco Ibáñez de la Universitat de València, davant de la Facultat de Dret.

Aquest document d'arxiu també inclou les reaccions de les institucions polítiques i educatives aquell mateix dia. Rita Barberà, alcaldessa de València, lamentava la seua mort: "Manuel Broseta és un insigne valencià que ens han llevat d'una vil arpada". Joan Lerma, president de la Generalitat, manifestava que li semblava una pèrdua "absolutament inexplicable", ja que era "una persona que l’únic que ha fet és col·laborar perquè la gent puga viure millor". "Indignació" i "condemna" són les paraules amb què el vicedegà Félix Crespo resumia la posició de la Facultat de Dret.

Per a acabar, l'informatiu repassa la trajectòria personal i professional de Broseta i també s'inclou una peça informativa sobre els últims atemptats terroristes d'aquells anys a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats