El promotor de la campanya “Soc major, no idiota”: “Els majors erem visibles només quan molestàvem i ara hem emergit amb força”

Carlos San Juan recorda que Calviño va assegurar que la llei d’atenció a les persones majors en els bancs estaria enllestida en el primer semestre, que s’esgota d'ací a pocs dies

Carlos San Juan, a l'esquerra, conversa amb el president de la Generalitat en arribar al Palau, on l'ha rebut el cap del Consell
Carlos San Juan, a l'esquerra, conversa amb el president de la Generalitat en arribar al Palau, on l'ha rebut el cap del Consell / Rober Solsona (Europa Press)

"Els majors érem visibles només quan molestàvem i ara hem emergit amb força. Acabe de complir 79 anys i es parla més dels majors que mai". Eren les declaracions de Carlos San Juan, el metge jubilat valencià que va impulsar la campanya “Sóc major, no idiota” per a reclamar a les entitats bancàries una atenció individualitzada a les persones majors i que va aconseguir una adhesió de 600.000 signatures, en reunir-se amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dilluns.

Carlos San Juan s'ha mostrat "molt desitjós" que el govern espanyol plasme en una llei el protocol que van signar les entitats bancàries per a millorar l’atenció als majors, al mateix temps que ha reclamat que l'avaluació d'aquestes mesures la faça el Banc d'Espanya i no les mateixes entitats perquè "crea un poc d'escepticisme que un mateix s'autovalore".

San Juan ha admés en la trobada que ha mantingut amb el cap del Consell que en la seua "terra" ja percep un millor tracte dels bancs cap als majors, mentre en altres regions va "a poc a poc i irregular".

Aquest septuagenari, que va aconseguir una onada de suport en la seua petició per a reclamar un tracte més just a les persones majors quan són ateses en les entitats bancàries, ha manifestat que el compromís del govern espanyol de traslladar a una llei el protocol de bones pràctiques amb els clients més majors dels bancs, està en un "punt decisiu".

Ha recordat que falten pocs dies per a finalitzar el primer semestre de l'any en què la vicepresidenta Nadia Calviño va garantir que estaria llesta la llei que donarà estabilitat al protocol, un decàleg amb "un primer manament d'una atenció més humana".

En aquest sentit, Carlos San Juan ha recordat que aquest document presentava "dues febleses": que les mesures foren voluntàries i no obligatòries i que hi haguera una autoavaluació. 

També et pot interessar

stats