"Com està? M'alegre molt de veure'l", "Ací està el iaio": la trobada en directe entre Calviño i Carlos San Juan

La ministra d'Economia interromp una entrevista per a atendre l'impulsor del "Soc major no idiota" a qui ha compromés solucions concretes a final de mes

El vídeo amb el moment de la trobada Calviño i Carles San Juan / À Punt NTC

— "Com està, m'alegre molt de veure'l!"

— "Ací està el iaio..."

— "...vinc del Consell de Ministres i no l'havia pogut rebre".

Així ha començat la insòlita trobada entre la ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, i l'impulsor de la campanya "Soc major, no idiota", Carlos San Juan. A l'eixida del ministeri, mentre atenia en directe els mitjans de comunicació després d'entregar les més de 600.000 firmes que ha arreplegat la campanya, ha aparegut Calviño, que es dirigia precisament a l'edifici. Saludava San Juan, interrompia la seua intervenció i iniciava amb ell una prolongada conversa davant l'atenció i sorpresa de diaris, ràdios i televisions, que no han perdut detall.

Responia el jubilat valencià una pregunta de la nostra companya Sofia Riego, en directe per A la Ventura, quan Calviño ha fet acte de presència. "L'han tractat bé?", l'ha preguntat la titular d'Economia i vicepresidenta del govern espanyol, que ha excusat no haver assistit al registre de les firmes per l'obligada presència al Consell de Ministres d'aquest dimarts.

Tot i la cordialitat del moment i la simpatia mútua que han projectat les parts, San Juan no ha deixat de repassar davant la ministra les seues reivindicacions, començant pel tracte humà i l'atenció personal, directa i en un horari ampli, als majors en els bancs. Minuts abans, l'activista jubilat havia demanat més concreció a l'executiu per a arrancar als bancs una data concreta perquè oferisquen les solucions.

Solucions concretes a les acaballes de febrer

"Espere que d'ací a final de mes posem sobre la taula mesures eficaces", ha anunciat la ministra, que ha destacat que esperen "mesures efectives, no maquillatges ni aparences" per a resoldre un problema que afecta el conjunt de la societat i no només les persones majors. "Què seria d'una societat que no cuida les persones majors, aquesta és la nostra preocupació i no tinga cap dubte que farem tot el que estiga en les nostres mans per a resoldre-ho".

Calviño ha assegurat que el govern fa temps que treballa en el problema, però havia centrat l'atenció inicialment en les zones rurals per a assegurar el servei, sobretot durant la pandèmia, "perquè la població no està rebent el servei que mereix".

La població no està rebent el servei que mereix Nadia Calviño - Ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital

San Juan li ha demanat més transparència, perquè té la impressió que el tema no està arribant a la població, i li ha insistit en la urgència de recuperar l'atenció personal als bancs, més enllà de mesures col·laterals, després d'acusar les entitats d'haver-se confabulat per a limitar l'accés als majors. "Ho han fet tots els bancs", ha dit.

Assegura el valencià que vol renunciar a tot el protagonisme, però adverteix que mantindrà la lluita mentre no veja mesures concretes. "Que no s'apague el foc", ha demanat a la ministra i també als mitjans de comunicació, recordant que amb el temps moltes causes justes acaben en l'oblit.

També et pot interessar

stats