El projecte Intu Mediterrani a Paterna entra en via morta

Els promotors no han aconseguit reunir el milió d'euros que necessitaven per a tramitar una nova declaració d'impacte mediambiental i el Consell dona per finalitzada la possibilitat de desenvolupar este macrocentre comercial

El projecte Intu Mediterràneo a Paterna entra en via morta / À Punt NTC

El megaprojecte Intu Mediterrani ha entrat en via morta. El Consell ha donat per finalitzada la possibilitat de desenvolupar aquest macrocentre comercial a Paterna, a la comarca de l’Horta Nord. Els promotors no han aconseguit reunir el milió d'euros que necessitaven perquè es tramitara una nova declaració d'impacte mediambiental. El conseller de Política Territorial, Arcadi España, ha explicat a À Punt que, com que no pot complir amb eixa garantia financera d’un milió d'euros, el projecte ja no pot continuar.

El projecte va arrancar el 2013 durant la presidència de l'últim govern popular a la Generalitat, amb Alberto Fabra com a president. L'ambiciosa iniciativa projectava acollir des de pistes de patinatge i esquí, fins a zones de joc, àrees enjardinades i comerços. Però, tres anys més tard, el Botànic va tombar el projecte, que no passa l'informe d'impacte mediambiental.

Recreació virtual de les pistes de patinatge del projecte
Recreació virtual de les pistes de patinatge del projecte / À Punt NTC

Els ecologistes ja lluitaven per la protecció del paratge natural de les Moles, on s'havia de construir. Ruben Fernandez, de la Coordinadora de Protecció de les Moles, per la seua part, ha explicat que posa fi a un malson de deu anys i obri un futur esperançador, marcat per la protecció del paratge natural de les Moles. 

Imatge del paratge natural de les Moles
Imatge del paratge natural de les Moles / À Punt NTC

Han sigut anys de batalla, també judicial. El grup britànic de promotors ha refet el projecte, reduint la superfície i amb el compromís de donar faena a 5.000 persones. Pel mig, controvèrsia també a l'Ajuntament de Paterna, amb el PSPV a favor i Compromís en contra. 

El Suprem li donà alé ara fa un any, posant com a condició un informe mediambiental positiu. Per això l'empresa havia de dipositar un milió d'euros de garantia. Però el projecte està en concurs de creditors i la garantia no ha sigut abonada.Així, Intu Mediterrani entra en via morta.

També et pot interessar

stats