Comerç, poc partidari del model que representa Intu Mediterrani

El director general admet que si el projecte obté les autoritzacions i s'ajusta a la normativa, s'haurà de complir la llei.

La nova proposta del centre comercial a Paterna redueix un 25% la superfície i amplia les zones verdes.
La nova proposta del centre comercial a Paterna redueix un 25% la superfície i amplia les zones verdes.

La direcció general de Comerç de la Generalitat ha traslladat als promotors del centre comercial i d'oci Intu Mediterrani (abans conegut com Puerto Mediterráneo) que no els agrada el model que representa la proposta, però que si obté les autoritzacions corresponents "el primer és fer complir la llei".

Així ho ha exposat el director general de Comerç, Natxo Costa, en una roda de premsa posterior a la reunió i en què els promotors del centre, que es vol instal·lar a Paterna (Horta Nord), no han volgut comparéixer.

La reunió arriba després que l'empresa haja presentat la modificació del primer projecte, Puerto Mediterráneo, que no va aconseguir els avals necessaris. La nova proposta redueix un 25% la superfície i amplia les zones verdes. Segons ha explicat Costa, l'exposició dels promotors s'ha centrat en les "bondats" d'aquest nou projecte.

Per la seua banda, el director general ha explicat que en el moment actual del procés la Conselleria d'Economia no té competències i ha recordat que l'aprovació definitiva de la modificació del pla general d'ordenació urbana de Paterna, per a requalificar els terrenys, es troba pendent de les autoritzacions de les conselleries de Vertebració del Territori i de la de Medi Ambient.

Costa ha dit que no és un fan del projecte i ha afegit que no és partidari del model que representa perquè afecta el xicotet comerç i per la gran proliferació de centres comercials a l'àrea metropolitana de València. Amb tot, ha remarcat que si obté les autoritzacions i s'ajusta a la normativa, la conselleria haurà de complir la llei però que el procés "serà llarg". Els promotors xifren en 300 milions d'euros la reclamació al Consell per rebutjar l'anterior projecte, una qüestió que no s'ha posat damunt la taula en aquesta reunió, segons ha explicat el director general.

També et pot interessar

stats