El TSJ anul·la el rebuig del Consell a Puerto Mediterráneo i demana un nou informe

Estima parcialment el recurs dels promotors, Intu Eurofund Valencia SA, enfront de la resolució de la conselleria d'Habitatge.

Projecte que l'empresa Intu Eurofunds va presentar al juliol de 2018 per a Puerto Mediterráneo
Projecte que l'empresa Intu Eurofunds va presentar al juliol de 2018 per a Puerto Mediterráneo / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha anul·lat la resolució de la conselleria d'Habitatge que denegava la proposta dels promotors del projecte comercial Puerto Mediterráneo a Paterna. A més, demana a la Generalitat un nou informe que fixe les condicions perquè el projecte siga sostenible.

D'aquesta manera, estima parcialment el recurs dels promotors, Intu Eurofund Valencia SA, enfront de la resolució de la Conselleria, que ara queda anul·lada per ser contrària a dret.

La sala contenciosa administrativa considera que la memòria ambiental desfavorable a aquest projecte comercial, hoteler i d'oci en la localitat valenciana de Paterna és insuficient, per la qual cosa ordena retrotraure el procediment perquè s'emeta un nou informe.

La nova memòria haurà de fixar criteris de sostenibilitat respecte a 16 qüestions concretes que van des de la protecció d'un barranc o d'una espècie botànica concreta fins a l'afecció de carreteres, la conservació del paisatge i les mesures de prevenció d'incendis.

L’estiu de 2018, l’empresa promotora va presentar una segona proposta amb nou disseny que reduïa la grandària del projecte. Tanmateix, Compromís per Paterna va manifestar el seu rebuig, fent esclatar les tensions amb el PSPV, que van tindre com a conseqüència el trencament del Pacte del Batà. 

La  Generalitat es va encarregar de valorar el nou projecte. En concret la Conselleria d'Habitatge i la d'Agricultura van elaborar els informes per tal d'avaluar la idoneïtat de desenvolupar el centre comercial. La primera, per les competències en ús de sòl, i la segona, per a estudiar l'impacte ambiental que tindria.  

Compromís per Paterna insta a recórrer contra la sentència sobre Puerto Mediterráneo

Compromís per Paterna ha instat la Generalitat a recórrer contra la sentència del TSJ per a evitar que el projecte Puerto Mediterráneo "siga una realitat", ha afirmat la formació en un comunicat.

En el comunicat, la coalició ha explicat que no entén com el Tribunal considera que els motius mediambientals que acredita l'informe no siguen suficients per a acabar amb aquest projecte i exigix al govern valencià "continuar protegint els interessos de tots els valencians".

També et pot interessar

stats