Puerto Mediterráneo presenta un nou projecte a Paterna

Compromís per Paterna i la Coordinadora per la Protecció de les Moles han manifestat el seu rebuig.

Imatge del nou disseny de Puerto Mediterráneo.
Imatge del nou disseny de Puerto Mediterráneo. / Intu

Els promotors del centre comercial Puerto Mediterráneo de Paterna, ara anomenat Intu Mediterrani, han presentat un nou disseny, que ha reduït la grandària del projecte d'1.021.363 a 907.669 m², i l'edificabilitat de 500.000 a 375.000 m².

El conseller d'Intu Eurofund, Salvador Arenere, ha assenyalat durant la presentació del projecte que el nou desenvolupament té com a objectiu convertir-se en paradigma d'una experiència integral d'oci i comerç en un entorn verd i saludable. En aquest sentit, ha destacat que suposarà la creació de la coberta verda més gran d'Europa, amb quasi 100.000 metres, així com que es tracta d'un projecte  "fruit del consens i amb un contundent suport social".

Per la seua banda, Compromís per Paterna ha manifestat el seu rebuig a aquest projecte perquè considera que tindria un impacte mediambiental negatiu i comportaria un greu perjudici per al comerç local. 

En un comunicat, la formació ha afirmat: "Mentre Compromís siga part del govern de Paterna, no serà executat en cap moment el projecte de Puerto Mediterráneo, i mai es requalificarà ni un pam de sòl rústic per a engegar un megacentre comercial d'aquestes característiques".

Al rebuig s'ha sumat també la Coordinadora per la Protecció de les Moles, que considera el projecte "depredador del territori i una ruïna per a l'economia de la comarca".

També et pot interessar

stats