La Politècnica de València puja al primer lloc d'U-Ranking que analitza les universitats espanyoles
La classificació de docència la lidera un grup de cinc universitats en què la Universitat Politècnica de València es troba entre les millors universitats tant públiques com privades
La Universitat Politècnica de València (UPV) ascendeix al primer lloc d'U-Ranking i passa a liderar, al costat de la Carlos III de Madrid, este informe que analitza els resultats del sistema universitari espanyol.
La Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra ocupen la segona posició del rànquing general juntament amb la Politècnica de Madrid, que puja un lloc.
La Universitat de Navarra i IE Universitat són les primeres universitats privades de la classificació i se situen en la quarta posició al costat de nou institucions públiques.
La web d'U-Ranking, mitjançant l'eina Tria Universitat, permet comparar 3.600 graus universitaris de 70 universitats i ofereix informació sobre notes de tall, el preu i els resultats d'inserció laboral de les titulacions avaluades.
Les millors en docència
U-Ranking 2024 ofereix una ordenació de setanta universitats espanyoles en funció del seu rendiment en docència i en investigació i innovació. Al costat del rànquing general, inclou dos classificacions específiques de docència i d'investigació i innovació.
La de docència la lidera un grup de cinc universitats: dos públiques (Universitat Politècnica de València i Carlos III de Madrid) i tres privades (Universitat Ramon Llull, Universitat de Navarra i Universitat Europea de Madrid).
Les millors en investigació i innovació
L'ordenació segons l'acompliment en investigació i innovació l'encapçalen tres universitats públiques de Catalunya: la Universitat Pompeu Fabra, l'Autònoma de Barcelona i la Politècnica de Catalunya).
U-Ranking, el projecte sense ànim de lucre de la Fundació BBVA i l'Ivie per a analitzar el sistema universitari espanyol, acaba de publicar el seu informe del 2024 en el qual es mostren els resultats de l'acompliment de totes les universitats públiques existents i de les 22 privades que ofereixen informació sobre els indicadors utilitzats.
A més, al costat dels resultats del rànquing, l'eina ofereix informació sobre el cost de matrícula, les notes de tall del curs 2023-24 i els resultats més recents d'inserció laboral de 1.700 titulacions, obtinguts a partir del banc de dades del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats en col·laboració amb la Seguretat Social.
Les 19 universitats privades restants no s'hi inclouen perquè no existeix informació pública d'almenys 18 dels 20 indicadors que usa U-Ranking. Estes universitats, que no estan ordenades perquè no ofereixen informació suficient, s'afigen al final de cada taula en un quadre sobre fons gris.