El cluster valencià del xip demanarà 50 milions per a crear un campus universitari internacional

El I València Silicon Forum presenta tres noves càtedres de la UPV i la UV finançades amb fons del Perte estatal

Diverses autoritats, entre d'altres Carlos Mazón i Pilar Bernabé (centre), en la inauguració del I Valencia Silicon Forum, aquest divendres
Diverses autoritats, entre d'altres Carlos Mazón i Pilar Bernabé (centre), en la inauguració del I Valencia Silicon Forum, aquest divendres / CEV

La Comunitat Valenciana, a través del València Silicon Cluster i la col·laboració publicoprivada entre empreses i administracions, vol convertir-se en un pol de referència en el sector dels microxips i els materials semiconductors a escala internacional. El clúster, que reivindica el seu pes en aquesta indústria tècnica, ha avançat durant la celebració del primer fòrum específic sobre semiconductors que es presentarà a una nova convocatòria del Perte Xip, el projecte estratègic desenvolupat pel govern espanyol per a fomentar les tecnologies de microelectrònica i semiconductors. En concret, volen demanar 50 milions d'euros, que aniran destinats a la creació d'un campus universitari internacional especialitzat en la formació d'enginyers.

La reclamació s'ha donat a conéixer durant la inauguració del I Fòrum València Silicon Cluster, organitzat en col·laboració amb la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), la Generalitat, la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València (UV). La trobada, a què ha acudit també la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, en representació del Perte Xip, ha servit per a presentar les tres noves càtedres universitàries que ja han obtingut tretze milions d'euros de la primera convocatòria del projecte. Les dues primeres, promogudes per la UPV, aborden els xips fotònics i el disseny microelectrònic, mentre que la tercera, de la UV, versa sobre materials avançats per a microxips.

La Generalitat també ha volgut implicar-se en aquest projecte estratègic. El president, Carlos Mazón, ha clausurat l'obertura del fòrum i ha demanat ja la reunió de la comissió bilateral Comunitat Valenciana-Estat per a definir conjuntament els pròxims passos a seguir en relació amb el Perte Xip. Durant la seua intervenció ha mostrat el compromís del govern valencià per a "posar la velocitat de creuer que mereix i demostra" la indústria de microxips i semiconductors valenciana i ha apel·lat "a una política d'Estat" per a "estar tots a l'altura" en l'impuls a aquesta indústria.

València Silicon Clúster és una iniciativa sorgida de l'entorn empresarial i acadèmic en resposta a la necessitat de generar un posicionament de l'ecosistema valencià de semiconductors respecte a la iniciativa del Perte espanyol de microelectrònica, fotònica integrada i semiconductors.

També et pot interessar

stats