La policia reconstrueix l’atropellament del menor a València per a determinar la velocitat del vehicle

Permetrà fixar les responsabilitats penals a les quals haurà de respondre el conductor, que encara no ha sigut localitzat

La Policia Local de València analitza els moviments del vehicle que va deixar greument ferit el xiquet, sense socórrer-lo, en l'avinguda dels Germans Machado
La Policia Local de València analitza els moviments del vehicle que va deixar greument ferit el xiquet, sense socórrer-lo, a l'avinguda dels Germans Machado / Policia Local de València

La Policia Local està reconstruint l’atropellament del xiquet de huit anys a qui diumenge va envestir un vehicle que circulava a gran velocitat per l’avinguda dels Germans Machado, a la ronda nord, i que va fugir del lloc dels fets sense atendre’l ni respondre a cap responsabilitat després d’haver-li causat lesions molt greus.

Els agents del departament de Reconstrucció de Sinistres Viaris de València tracten de determinar aspectes com la velocitat a la qual circulava el BMW sèrie 3, de color gris, que va atropellar el xiquet, perquè serà determinant a l’hora de fixar la responsabilitat penal del conductor, encara per localitzar.

El menor, que anava amb un germà, venia del camí de Montcada i es disposava a creuar la ronda nord per un pas de zebra regulat per semàfors. En eixe moment estava en verd per als vianants, com ell, però el conductor, que el tenia en roig, se’l va saltar i va colpejar violentament el xiquet.

A més, el vehicle, que va perdre el retrovisor esquerre del colp, anava a gran velocitat pel tram de tres carrils on va tindre lloc l’accident. Es dona la circumstància que és una ronda on sovint els vehicles superen la velocitat màxima permesa de 50 km/h.

En el cas del BMW gris, per a la localització del qual continua demanant la col·laboració ciutadana la Policia Local de València, no es descarta que superara àmpliament esta velocitat. Les càmeres el van captar fugint, molt fugaç, en direcció a la V-30. De fet, el colp li va provocar al menut, que continua greu i amb pronòstic reservat a l’Hospital Clínic de València, un traumatisme cranioencefàlic i un altre toràcic, a més de contusions pelvianes i fractures als dos fèmurs.

De fet, el veïnat ja s'havia queixat per la velocitat que adquireixen els vehicles en alguns trams de la ronda nord, un tram ampli, amb bona visibilitat. L’Ajuntament de València, per la seua banda, ja ha anunciat que establirà nous radars mòbils per la ciutat per a perseguir qui excedeix la velocitat màxima.

Fonts de la Policia Local han confirmat que la investigació per a tractar de determinar qui anava al volant en el moment de l’atropellament avança, ja que haurà de respondre per les infraccions de trànsit, però també per l’obligació desatesa de deure de socors. 

També et pot interessar

stats