El 23% dels accidents mortals a les carreteres valencianes són causats per una velocitat excessiva

La DGT inicia una campanya de control de velocitat que es desenvoluparà fins al pròxim 21 d'abril

Campanya de control de velocitat
Campanya de control de velocitat / DGT

El subdelegat del govern a València, José Rodríguez Jurado, ha manifestat que "el 23% dels accidents mortals a les carreteres de la Comunitat Valenciana està causat per una velocitat excessiva o inadequada".

Segons ha assenyalat Rodríguez, la velocitat "té una influència directa en la gravetat dels accidents de trànsit. A més, a major velocitat és més difícil reaccionar a temps i previndre un sinistre".

Així, s'ha referit a factors determinants en els quals influeix la velocitat, com la reducció de la distància de seguretat, la reducció del camp de visió, la reducció dels reflexos, "sobretot que no permets als altres conductors tindre reflexos per a evitar l'accident".

El subdelegat del govern ha visitat un dels controls que la Direcció General de Trànsit té instal·lats per al desenvolupament de la campanya de control de velocitat que es desenvoluparà fins al pròxim 21 d'abril. Aquesta campanya tracta de conscienciar la població sobre la necessitat de complir amb la normativa de circulació.

Segons ha assenyalat el subdelegat, "els límits de velocitat s'han de respectar sempre i més tenint en compte que en moltes ciutats existeixen vies en les quals concorren diferents actors, com cotxes, motos, bicis i vianants".

En aquest sentit, ha subratllat la importància d'una velocitat adequada per a minvar les morts per atropellament. De fet, "a partir de 80 km/hora és pràcticament impossible que un vianant sobrevisca un atropellament. A una velocitat de 30 km/h, el risc de mort del vianant es redueix al 5%", ha manifestat Rodríguez.

També et pot interessar

stats