La Guàrdia Civil investiga dos casos per circular 44 i 20 quilòmetres en sentit contrari a l'A-7 a Alacant

Els casos estan en mans del jutjat per delictes de conducció temerària, ja que "es va posar en greu risc la integritat de la resta d'usuaris de la via"

Vídeo d'un dels vehicles quan circula en sentit contrari / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha investigat dos casos per circular en sentit contrari durant 44 i 20 quilòmetres, respectivament, a l'autovia A-7, a la província d'Alacant, en els quals es va posar en "greu risc la integritat de la resta d'usuaris de la via", segons informa aquest dilluns l'institut armat.

La primera actuació va tindre lloc el 7 de març, quan agents del subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil d'Alacant van rebre l'avís d'un turisme que circulava en sentit contrari per eixa xarxa viària, entre els quilòmetres 700 al 680, a l'altura de les localitats d'Agost, Alacant, Sant Vicent del Raspeig i Mutxamel (Alacantí).

Això va obligar la resta de conductors a fer maniobres evasives per a evitar col·lidir-hi.

Un error del conductor per fer un canvi de sentit prohibit

Una patrulla va interceptar a l'autor en el quilòmetre 680, en el terme municipal de Mutxamel.

Pel que sembla, els fets van ocórrer per un error comés pel conductor, que va fer una maniobra prohibida en canviar el sentit de la marxa.

El responsable, de 57 anys i nacionalitat espanyola, està investigat com a suposat autor d'un delicte contra la seguretat viària. Les diligències han passat a la disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Sant Vicent del Raspeig.

Conducció temerària 44 quilòmetres

En aquesta ocasió, els agents van poder comprovar que el turisme va circular 44 quilòmetres per la A-7 en direcció a València, emprant els carrils de sentit a Múrcia, entre els municipis de Benijòfer, Rojals, Daia Nova, Almoradí, Catral (Baix Segura), Crevillent i Elx (Baix Vinalopó).

Finalment, es va aconseguir localitzar la propietària del vehicle i identificar-ne el conductor, que viatjaven junts quan van succeir els fets, tots dos de nacionalitat equatoriana.

Tots dos han sigut investigats per un presumpte delicte contra la seguretat viària per conducció temerària. Les diligències han sigut posades a la disposició del jutjat d'instrucció número 2 de Torrevella.

També et pot interessar

stats