La Policia Nacional desarticula un clan que atracava amb violència gent major a la Punta

En la segona fase d'esta operació policial, han detingut quatre persones més, dos d'elles el pare i la mare de tres dels detinguts fa cinc dies pels mateixos fets

Operació policial que ha desarticulat el grup criminal que actuava a la pedania de la Punta
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de maig 2024 - 14:30 Actualitzat: 15 de maig 2024 - 16:59

Agents de la Policia Nacional han detingut a València i Barcelona quatre persones —tres homes i una dona entre 20 i 40 anys d'origen romanés— com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, robatori amb violència, lesions i detenció il·legal. Pel que sembla, serien els responsables dels robatoris i agressions a persones d'edat avançada que s'han produït en els últims mesos en pedanies de València, sobretot a la Punta, i que es caracteritzaven per l'ús d'una violència extrema.

Les primeres detencions es van produir dilluns a Barcelona, quan els investigadors es van assabentar que dos dels investigats intentaven abandonar el país en direcció a Itàlia. Immediatament, van avisar als agents de Barcelona; la Brigada Mòbil de la Policia Nacional els va interceptar quan intentaven fugir i els va detindre. Un dels arrestats tenia una ordre europea de detenció per Romania. El motiu? Una condemna interposada en este país per fets similars, ja que actuaven en altres països de la Unió Europea amb el mateix modus operandi. Els altres dos implicats van ser detinguts també dilluns a València. En el registre del seu domicili van trobar nombroses joies així com altres objectes sostrets en els robatoris amb violència que estan sent investigats.

L'operació s'ha dut a terme en dos fases. En esta segona, de fet, s'han detingut quatre persones, dos d'elles el pare i la mare de tres dels detinguts fa cinc dies pels mateixos fets. Els huit detinguts, de fet, formen part del mateix clan familiar, segons remarquen fonts de la investigació. Els quatre detinguts en esta segona fase, eren els que protagonitzaven els robatoris amb violència. Les mateixes fonts detallen també que la dona era la que ideava els colps i la que, posteriorment, venia el material furtat a les cases d'horta.

Actuaven amb extrema violència

Els arrestats formaven part d'un grup extremadament violent, integrat en la seua major part per un clan familiar, la qual cosa els assegurava estabilitat en el temps. Entre ells existia un repartiment de tasques perfectament coordinat, en què el paper dels homes consistia a perpetrar els robatoris arribant a emmordassar, emmanillar i apallissar les víctimes emprant un ús desmesurat de la força. D'altra banda, la dona s'encarregava de la logística i la informació donant eixida als efectes sostrets i obtenint-ne benefici econòmic.

Nou fets aclarits i joies retornades a les víctimes

Els arrestos esclareixen nou fets delictius. Així mateix, els investigadors han recuperat nombroses joies sostretes, algunes de les quals ja han sigut retornades als propietaris.

Dels detinguts, tots ells amb antecedents, els tres homes passaran a disposició judicial. La dona ha quedat en llibertat després d'escoltar la seua declaració, però l'han advertida de l'obligació de comparéixer davant de l'autoritat judicial quan siga requerida.

Estes detencions arriben cinc dies després que la Guàrdia Civil arrestara quatre persones més també per robatoris i assalts a persones majors en diferents pedanies de València.

També et pot interessar

stats