Detenen quatre persones pels violents robatoris i assalts a ancians a les pedanies de València

La Policia Nacional ha fet sis detencions i 373 identificacions des del 19 d'abril en un dispositiu contra la delinqüència a les zones afectades

Un dels detinguts
Un dels detinguts / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil han detingut quatre persones com a presumptes autores dels violents robatoris i assalts a ancians registrats en els últims mesos en diverses pedanies i pobles del municipi de València, segons ha informat hui divendres en un comunicat. Els presumptes autors dels fets són quatre homes de 16 a 57 anys, segons ha detallat la Benemèrita.

Un dels últims assalts va ser el 10 d'abril a la Punta, on diversos homes van agredir una dona de 84 anys mentre li assaltaven el domicili. La víctima, a qui els assaltants van emmanillar i van colpejar, presentava ferides al cap a conseqüència d'esta agressió. "Els delictes comesos s'emmarquen en un modus operandi molt específic, on els presumptes autors, després de triar les víctimes per les seues característiques (persones d'edat avançada i, en alguns casos, que vivien a soles), feien l'assalt al domicili a altes hores de la matinada. Per a això, sabedors de la poca o nul·la capacitat de reacció dels habitants, despertaven les víctimes intimidant-les i agredint-les amb l'exigència d'obtindre un botí de diners i joies que en la majoria dels casos era escàs", ha detallat la Guàrdia Civil en el comunicat.

Els veïns de la pedania ja mostraven la preocupació creixent i malestar davant d'una situació d'"inseguretat" i, en una reunió a principis d'abril, el subdelegat del govern a la província de València, José Rodríguez, va traslladar a les entitats veïnals la intensificació de la vigilància a les pedanies per les forces i cossos de seguretat.

La Federació d'Associacions Veïnals de València (FAAVV) i associacions de les pedanies del sud de la ciutat, després dels últims successos, reclamaven a la subdelegació del govern "intensificar i coordinar" la presència d'efectius policials i donar un "caràcter de permanència" a estes accions, a través d'un pla permanent de seguretat en tota la zona "més enllà del moment actual". "La Policia Nacional, en coordinació amb la Guàrdia Civil i també amb la Policia Local, està treballant i li assegure que eixes persones no quedaran impunes", va assenyalar llavors la delegada del govern, Pilar Bernabé.

Per la seua banda, la Policia Nacional ha desplegat un dispositiu de seguretat i de prevenció de la delinqüència en esta pedania, en relació amb els últims incidents ocorreguts. Des de llavors fins al 19 d'abril havien detingut sis persones i n'havien identificat altres 373.

Mentrestant, l'alcaldessa de València, María José Catalá, va precisar a la fi d'abril que "en un mes" hi hauria càmeres de seguretat i control de trànsit a la Punta, després dels assalts a ancians en pedanies de València. "Estic molt alertada sobre esta situació i molt preocupada", ha assegurat.

La investigació l'ha dirigida el jutjat de primera instància i instrucció de Sueca. Les diligències judicials estan declarades secretes.

També et pot interessar

stats