Nou assalt d’extrema violència als poblats del sud de València: apallissen una parella d’ancians mentre dormien

És almenys el segon robatori que té com a víctimes les persones majors, a les quals agredeixen per a endur-se un botí de poca importància

Els robatoris violents continuen en el sud de València
Els robatoris violents continuAmparo, la dona agredida en un robatori a sa casa al camí del Tremolar de Pinedoen en el sud de València / À Punt NTC

Els robatoris violents tenen atemorides les pedanies del sud de València. Si la matinada de divendres els lladres apallissaven una octogenària de la Punta i el seu fill, durant la nit de diumenge les víctimes van ser un matrimoni de Pinedo. Novament, el modus operandi s’ha repetit. Els assaltants entren a la casa de matinada, agredeixen els residents, normalment persones majors i, al remat, s’emporten un botí d’escassa importància.

L'últim robatori d’extrema violència que ha transcendit és el que van patir Blas i Amparo, un matrimoni de 90 i 89 anys respectivament, que viuen en el camí del Tremolar de Pinedo. Ara es recuperen dels colps que els han deixat diverses costelles trencades a cadascun.

Dilluns a la matinada, vora les cinc, tres individus emmascarats van entrar a sa casa i els van pegar una pallissa. “Estava dormint, em vaig despertar quan vaig notar les punyades en la cara, em pegaven en la cara i el braç”, recorda Amparo per a À Punt, des de la butaca de sa casa, on es recupera, sense a penes poder moure’s, de les blaüres que té per tot el cos i les dues costelles trencades.

Me van tirar al llit i em pegaren una pallissa que em deixa dues costelles trencades Blas - Víctima de l'últim robatori a Pinedo

Tot i recordar com els assaltants, amb el rostre cobert, la feien callar i uns altres regiraven tots els caixons de l’habitació on estava la parella, assegura no tindre por de viure en aquest camí pròxim al nucli de Pinedo, on ha viscut sempre sense problemes de delinqüència.

“Me van tirar al llit i em pegaren una pallissa que em deixa dues costelles trencades”, apunta el seu home, des de la butaca del costat i també adolorit pels brutals colps que li van propinar els lladres fa a penes dos dies.

Malgrat els danys que els han causat, els lladres només es van fer amb dues polseres d’Amparo i uns 300 euros en efectiu, com confirma la família a À Punt. La Guàrdia Civil ja ha iniciat una investigació per a detindre els lladres que, tot fa pensar, integren una banda que en els últims dies ha escollit les pedanies del sud com a blanc dels robatoris.

No és el primer robatori de característiques semblants que ha passat en els últims dies. La matinada de divendres, també diversos lladres van apallissar un home de la Punta quan eixia de casa, van entrar al domicili i van agredir violentament sa mare, de 87 anys, i es van endur vora 600 euros en efectiu.

L'extrema violència dels assaltants a aquestes víctimes indefenses ha indignat els veïns del camí del Tremolar. Una veïna de l’últim matrimoni, Amparo Navarro, lamentava els fets i admetia la por que robatoris com els dels últims dies estan generant-li a la gent major. “No hi ha dret que els tracten a palos, com a gossos. A poqueta nit t’entra la por i te claves dins de casa amb clau i forrellat, però ni així deixen d’entrar els lladres”, lamentava mentre visitava Amparo i Blas. 

També et pot interessar

stats