Creix la preocupació entre el veïnat de la Punta pels assalts: "Cal tallar-ho com més prompte millor"

Han anunciat que es manifestaran per a reclamar un augment de la seguretat en la zona. L'ajuntament instal·larà càmeres de seguretat.

Onada de robatoris a la Punta

El veïnat de la pedania de la Punta, a València, ha mostrat preocupació pels assalts als habitatges de la zona; l'últim d'ells, ocorregut durant la matinada del passat dimecres. Ha expressat el seu malestar davant aquesta situació d'"inseguretat".

L'alcalde pedani, Manuel Martí, ha indicat aquest dijous que el tipus d'urbanisme de la zona "molt disseminat" els fa "encara més vulnerables". "Hi ha moltes alqueries on viu gent gran que vol continuar a les cases, les hortes, amb la seua forma de vida i la seua tranquil·litat, però últimament, des de novembre, estem vivint episodis d'una violència absoluta, totalment desproporcionada", ha expressat.

Els atracaments segueixen un patró: grups d'atracadors, normalment amb el rostre cobert amb un passamuntanyes, que utilitzen la violència i ataquen, sobretot, la gent gran. En l'últim assalt, diversos homes van agredir una dona de 84 anys, a qui van emmanillar, colpejar i robar les arracades que, segons Martí, "li van arrancar". L'alcalde pedani ha recalcat que la gent "està molt espantada i necessitem que s'acabe com més prompte millor, perquè hem d'intentar que la gent gran continue tenint la seguretat de poder viure a les seues cases.

Davant d'aquesta onada d'agressions, el veïnat anuncia que es manifestarà per a reclamar un augment de la seguretat en la zona. En aquest context, Martí ha agraït els "esforços" de la Policia Nacional i la Policia Local per intensificar la protecció, encara que ha advertit que la realitat és que aquests fets "estan tornant a succeir".

Hi ha moltes persones que han començat a tindre por d'eixir a la nit i nombrosos habitatges de la zona han instal·lat sistemes d'alarma. Mari Carmen, una de les veïnes, ha assegurat que no té "res" a casa i que tem que li puguen donar una pallissa o matar-la si no troben res de valor en el seu domicili. La seua cosina va ser víctima d'un d'aquests assalts. "Va estar més de dos mesos per a recuperar-se, tenia tot l'ull morat i quasi el perd per la punyada que li van donar", ha detallat. "Per l'amor de Déu, a on hem arribat? Abans vivíem molt bé, però ara no", ha reconegut.

"Quan es fa de nit és un desastre perquè hem d'estar dins de casa. Ara fa frescor, però quan vinga l'estiu, hem d'estar dins?", s'ha preguntat. A més, ha subratllat que aquesta "situació d'inseguretat" ha provocat que els fills els criden "de manera insistent" per a interessar-se per la seua situació.

L'Ajuntament instal·larà càmeres de seguretat

María José Catalá, ha assegurat que les càmeres de trànsit i seguretat que l’Ajuntament de la ciutat té previst instal·lar en diferents punts de la ciutat després de les ubicades als Orriols i a Benimàmet i les anunciades per a Beniferri es col·locaran a la pedania de la Punta. “És veritat que amb independència de les agressions, detectem des del principi del mandat que hi ha una necessitat de seguretat, de presència policial i també de vigilància a la Punta”, ha exposat la responsable municipal, que ha afegit que així ho “traslladen els veïns”. “Per tant, la següent instal·lació de càmeres serà a la Punta”, ha insistit.

Catalá també ha manifestat que s’ha interessat per l’estat de la persona que va ser agredida la matinada d’aquest dimecres i ha lamentat l’assalt, alhora que ha afirmat que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat “estan sobre la pista” dels successos i que els autors “hauran d’assumir les conseqüències dels seus fets”.

Compromís reclama a l'Ajuntament "implicació" per a solucionar el problema

Per la seua banda, l'edil de Compromís a l'Ajuntament de València, Ferran Puchades, ha reclamat hui a l'equip de govern en un comunicat "implicació" per a solucionar la "situació de por" que estan vivint a la Punta i també a la resta de pobles del sud. Han demanat que es faça "de la mà del veïnat, escoltant les seues demandes i propostes, creant una taula de diàleg on puguen participar, com es va fer a Orriols i Malva-rosa i que ha estat donant bons resultats".

Per al regidor, la instal·lació de cambres als carrers és una solució "parcial", que només dissuadirà de les accions delictives "en determinats llocs", al temps ha exigit "recuperar la seguretat i la convivència en tots els pobles del sud".

No obstant això, considera que la recuperació de la "pau ciutadana" requereix "la implicació efectiva de les diferents Forces de Seguretat i també un treball constant amb els veïns i veïnes que faça recuperar la confiança en els poders públics".

També et pot interessar

stats