El veïnat de la Punta de València denuncia inseguretat i abandonament

Els robatoris a les cases i els camps són crònics, però últimament s’han intensificat

El veïnat de La Punta de València denuncia inseguretat i abandonament / À Punt NTC

El veïnat de la pedania de la Punta de València denuncia que estan patint nombrosos robatoris a les seues cases, i també als camps. Diuen que el problema no és nou, però que s'ha intensificat en les últimes setmanes. 

Francisco Zarra, veí d’aquesta pedania, explica que a la Punta viuen persones majors que, de vegades, se’n van a passar el cap de setmana amb els fills i les cases es queden a soles. Els lladres n'estan alerta i hi entren a robar i fer destrosses, denuncia. Un altre veí, Salvador Ramos, conta que fa uns dies que han entrat a sa casa i que li han robat ferramentes del camp i coses personals de la casa. Així mateix, afirma que també hi ha una part del veïnat que intenta ocupar les cases quan estan buides. 

Assegura que el problema és crònic, però que s'ha intensificat les últimes setmanes. A la zona, el doble enreixat de moltes finestres, la proliferació d'alarmes a les façanes i els buits tapiats evidencien el problema. Estan estudiant instal·lar càmeres perquè no se senten segurs.

I l'assumpte no acaba ací. El veïnat denuncia que els problemes d'inseguretat no només afecten les cases, sinó que també han detectat més robatoris als camps. Alguns comenten que quan han de començar la collita, poc queda a terra.

Francisco diu que fa uns dies un home només va poder collir trenta carxofes de les dues fanecades que té plantades perquè la resta li les havien furtat. “Vosté creu que hi ha dret a açò? Entra qui vol als camps!”, es lamenta. 

D’altra banda, Salvador denuncia que les autoritats no fan res pel veïnat del barri i que se senten ciutadans de segona. “Ens tenen abandonats en un racó”, es queixa. Per això, demanen mesures urgents. 

També et pot interessar

stats