La policia alça 34 actes per possessió de drogues i 18 per arma blanca a la Coma

També identificaren 147 persones en una intervenció en aquest barri de Paterna que Pilar Bernabé ha situat “dins de la normalitat”

Operació policial al barri de La Coma
Imatge d'arxiu de l'operació policial al barri de La Coma / À Punt NTC

La Policia Nacional va realitzar 147 identificacions aquest dijous en el barri de la Coma, a Paterna (Horta Nord) i va alçar 34 actes per possessió d'estupefaents i 18 per armes blanques en el marc d'un operatiu de prevenció de la delinqüència que la delegada del govern, Pilar Bernabé, situa "dins de la normalitat" del treball policial.

El centre de salut del barri ha estat tancat des del 10 de maig perquè la pràctica totalitat dels seus professionals d'atenció primària ha sol·licitat la baixa laboral, "degut en gran part a les amenaces que reben diàriament, en alguna ocasió amb armes", i que el dia anterior va derivar en l'atac a un metge per part d'un pacient.

Preguntada per l’operatiu, Bernabé va explicar el passat divendres que no s'ha produït cap detenció i va informar sobre les xifres d'identificats i actes obertes. La delegada del govern va assenyalar que aquest tipus d'intervencions "es fan en moltes ocasions en barris amb problemes o en els quals els veïns i veïnes demanen més presència policial", i va apuntar al fet que es mantindrà en els pròxims dies. 

Preguntada per si aquesta intervenció guarda relació amb els problemes de seguretat al centre de salut, la delegada va insistir que "és una pràctica habitual" de la policia "quan hi ha problemes en determinats barris" i va recordar que recentment hi ha hagut també baralles entre famílies.

Malgrat això, la policia autonòmica s’ha incorporat a la vigilància del centre de salut ara que ha reobert aquest dilluns després d’haver incorporat càmeres de vigilància i escorcolls. Unes mesures de seguretat implementades per la Conselleria de Justícia i la de Sanitat per a garantir la seguretat dels professionals sanitaris que exerceixen al centre, i que no han agradat a tots els usuaris, que han hagut d’esperar en la cua generada pel control de seguretat.

També et pot interessar

stats